İncil Hakkında

By | 8 Nisan 2015

incil-hakkinda    İncil kelime olarak “müjde, tâlim ve öğretici” anlamına gelir. Hz. îsâ ara­cılığıyla İsrâiloğullan’na indirilmiştir: “Kendinden önce gelen Tevrat’ı doğru­layıcı olarak peygamberlerin izleri üzerinde, Meryem oğlu îsâ’yı arkaların­dan gönderdik. Ve ona, içinde doğruya rehberlik ve nur bulunmak, önün­deki Tevrat’ı tasdik etmek, sakınanlara bir hidayet ve öğüt olmak üzere İncil’i verdik.”

İncil’e, Allah’tan Hz. îsâ’ya indirildiği şekliyle inanmak îmânın gerekle­rindendir. Fakat bugün İncil’in orijinal metni de diğer bozulmuş kitaplar gibi elde yoktur. Bozulmuş ve insanlar tarafından müdahaleye mâruz kal­mış şekli vardır. İncil’e Ahd-i Cedîd de (Yeni Ahit) denilir.

Bir Müslümana önceki kutsal kitaplarda bulunan bir hususun haber verilmesi durumunda; eğer bu husus, Kur’an ve sahih hadislerdeki bilgilere uygunsa kabul edilir. Âyet ve hadislere aykırı ise reddedilir. Âyet ve ha­dislerde hiç bahsedilmiyor ve İslâm’ın temel prensiplerine de zıt düşmüyorsa Hz. Peygamberin şu tavsiyesi doğrultusunda hareket edilir: “Ehl-i kitabı tasdik de etmeyin, tekzip de (yalanlamayın). Biz Allah’a, bize indi­rilene, İbrâhim’e… indirilene inandık deyin.”