Uhud Cenginde Sekizinci Olay

By | 16 Mart 2015

uhud-cenginde-sekizinci-olay   Nakledilmiştir ki, o gün Hazret-i Muhammed (S.A.V.)’in çevresin­de ashabdan yalnız 14 kişi vardı. İslâm askerlerinin kimisi dağıldı, kimisi şehit oldu. Ama Nebiler Sultanı yerinden bir ayak boyu bile gerilemedi. Taşlar atarak, oklar atarak Müşrikleri geriye çevirir, kendisinden uzaklaştırırdı. Bu Cenkte melekler de hazır bulunmuştu. Lâkin, cenge el sürmemişler­di. Çünkü Allahü Teâlâ’mn izni yoktu. Cebrail ve Mikâil (A.S.)‘lar ak elbiseler giyinmişler, Hazret-i Muhammed (S.A.V.)’in yanında dur­muşlar, onu koruyorlardı.Bunların yedisi Muhacirlerden ve yedisi de Ansar’dandı. Bunlar da şunlardı:

Muhacirlerden: Aliyyül Murtazâ, Abdurrahman bin Avf, Saad ibni Ebû Vakkas, Zübeyr ibni Avvam, Talha bin Abdullah ve Ebû Ubeyde bin el-Cerrah idiler. (Allah hepsinden razı olsun).

AnsaFdan da: Habbab bin El Münzir, Ebû Dücâne, Asım bin Sa­bit, Haris bin Samme, Süheyl bin Hanif, Üseyd bin Muâz, Üseyd ye­rine Saad bin Ubâde ve Muhammed bin Seleme idiler. (Allah hepsin­den razı olsun.)

Bütün bu kişiler ölüm üzerine ant içtiler:

—      «Ölmeyinceye kadar düşmandan yüz döndürmeyeceğiz!» dedi­ler. Böylece Hazret-i Muhammed (S.A.V.)’i kâfir saldırısından koru­dular. Allahü Teâlâ’nın yardımı ile bunlardan sekizi ölümden kurtul­du. Bunlar:

1        — İmam Ali (Allah ondan razı olsun),

2        — Talha bin Abdullah (Allah ondan razı olsun),

3        — Zübeyr bin Avvam (Allah ondan razı olsun),

4        — Ebû Dücâne (Allah ondan razı olsun),

5        — Haris bin Samme (Allah ondan razı olsun),

6        — Habbab bin El Münzir (Allah ondan razı olsun),

7        — Asım bin Sabit (Allah ondan razı olsun),

8        — Süheyl bin Hanîf (Allah ondan razı olsun) idiler.