Tevrat Nedir?

By | 1 Mayıs 2014

tevrat nedir

Tevrat nedir ile ilgili Ayet: “Onların (peygamberleri) ardından yanlarındaki Tevrat’ı doğru­layıcı olarak Meryem oğlu İsa’yı gönderdik ve ona içinde hidayet ve nur bulunan, önündeki Tevrat’ı doğrulayan ve muttakiler için yol gösterici ve öğüt olan İncil’i verdik.”( Maide; 46)

Tevrat nedir ile ilgili Hadis: “Yahudiler Tevrat’ı terk edip kendi yazdıkları kitaba uydular.”(İmam-ı Taberani)

Tevrat nedir ile ilgili Hikâye: Tevrat’taki Müjde

Şam’da bir Yahudi vardı. Bir cumartesi günü Tevrat’ı okudu. Ondaki müjdeyi gördü. Dört yerinde Resûlullah’ın sıfatlarını buldu. Onlan kesti ve yaktı. İkinci cumartesi, aynı şeyleri, Tevrat’ın sekiz yerinde buldu. On­ları da kesip yaktı. Üçüncü cumartesi baktığında ise aynı şeyleri Tev­rat’ın oniki yerinde buldu. Düşündü ve şöyle dedi: “Eğer bunları da koparırsam, Tevrat’ın tümü onun vasıflarıyla dolacak.”

Arkadaşlarına Resûlullah’ı sordu; şöyle dediler: “Yalancının biridir. En iyisi, ne sen onu gör; ne de o seni görsün.” O şöyle dedi: “Musa’nın Tevrat’ı hakkı için, benim onu ziyaretime kimse engel olamaz.” Ve yola koyuldu. Medine’de; onu Selman (ra) karşıladı. Onu görünce Muhammed (s.a.v.) sandı. Oysa, Resûlullah üç gün önce vefât etmişti. Selman Şöyle dedi: “Ben onun kölesiyim.”

“Peki o nerede?” deyince, Selman düşündü: Vefat etti, dese, dönüp gi­decek. Sağdır, dese, yalancı olacak. “Seni arkadaşlarına götüreyim.” dedi.

Mescide girdiği zaman, ashabı mahzundu. Resulullahı onların arasında sanarak: “Selâm sana ey Muhammed!” dedi. Bunun üzerine ashabın ağlaması arttı. “Sen kimsin? Yaramızı tazeledin. Üç gün oldu. O vefât etti.” dediler.

Bunu duyan Yahudi bir sayha attı ve şöyle dedi: “Vay perişanlığıma, keşke anam beni doğurmasaydı da; Tevrat’ı okumayaydım. Tevrat’ı okuyunca da onun vasfını görmeyeydim. Onun vasfını gördüm; bari kendisini bir kez göreydim!”