Şifa Allah’tandır

By | 4 Kasım 2014

Bir Hastanın Şifaya Kavuşması İçin• Cabir’den -radıyallâhu anh- rivayet edildiğine göre Resûlullah -sallallâhu aleyhi vesellem-: “Her derdin bir ilacı vardır. Kişiye verildiğinde Allah’ın (c.c.) izniyle iyileşir.”

Açıklama:

Tedavi için çalışman, iyileşmen için bütün sebeplere başvurman ve iyi dok¬torları araştırmanda bir sakınca yoktur.Ancak şu iki hususa dikkat etmelisin:

Bir: İlaç şifanın sadece sebebidir. Gerçekte şifa veren ise Yüce Allah’tır. Onun için ilacı kullanmakla bazen şifa bulunur, bazen Allah (c.c.) dilemediği için bulunmaz. Bazen de hiçbir sebep bulunmadan Allah (c.c.) direk şifa verir.

Peygamberimiz -sallallâhu aleyhi vesellem- İbn Abbas’a -radıyallâhu anh- tavsiyesinde: “Olacaklar hususunda kalem kurudu. Artık bütün insanlar Allah’ın (c.c.) senin için yazmadığı bir hususta fayda vermek isteseler bunu yapamazlar. Yine Allah’ın (c.c.) senin için yazmadığı-bir hususta bir zarar vermek isteseler bunu da yapamazlar. ” buyurmuştur .Hz. Resûlullah -sallallâhu aleyhi vesellem- doktorluk iddiasında bulunan birine de: “Asıl doktor Yüce Allah’tır. Sen bir refakatçisin, arkadaşsın, o kadar. Bedenin doktoru onu yaratandır.” demiştir .

Öyleyse ey hasta kardeşim, sebeplere tutunmaksın, ama kalbinle sadece hakiki şifa verene (c.c.) dayan. Şöhreti ve tecrübesi ne olursa olsun hiçbir doktara kalbinle dayanma. Çünkü o sana hiçbir fayda ve zarar vermeye, senin için belirlenmemiş bir şeyi vermeye malik değildir.