Nafile (Tatavvu) Namazlar İle İlgili Sorular – 5

By | 24 Eylül 2014

nafile-namazlar-ile-ilgili-sorular1. Hacet namazının hükmü nedir?

Hacet namazı menduptur. Dünya ve ahirete ait bir ihtiyacı olan kimse, yatsı namazından sonra iki rekât namaz kılar, sonra Allahu Teala’ya sena, Peygamberimiz’e salât ve selâm getirdikten sonra “Hacet Duası” nı okur ve dileğinin yerine getirilmesini Allah’tan ister. Ancak hacet namazını farz ve vacip derecesinde zorunlu bir namaz olarak kabul etmek doğru değildir.

2. Peygamberimiz’in bildirdiği hacet duası hangisidir?

Peygamberimiz’in bildirdiği hacet duası şudur: “Lâ ilâhe illallâhü’l halî-mü’l-kerîm. Sübhânellâhi Rabbil-arşil-azîm. Elhamdülillâhi Rabbil-âlemîn. Es’elüke mûcibâti rahmetike ve azâime mağfiretike ve’l-ğanîmete min külli birrin ve’s-selâmete min külli ismin lâ teda’lî zenben illâ ğâferteh ve lâ hemmen illâ ferrecteh ve lâ hâceten hiye leke ridan illâ kadaytehâ yâ erhamerrâhimîn.”

“Halim ve kerim olan Allah ’tan başka ilah yoktur. Büyük arşın Rabbi olan Allah, bütün noksanlıklardan uzaktır. Hamd alemlerin Rabbi olan Allah ’a mahsustur.

Allah’ım! Rahmetine vesile olan ve günahları bağışlamanı gerektiren şeyleri, her türlü iyiliğe kavuşmayı ve her günahtan kurtulmayı senden isterim.

Allah ’ım! Benim için bağışlamadığın hiçbir günah, sevince çevirmediğin hiçbir üzüntü, senin razı olduğun şeylerden karşılamadığın hiçbir ihtiyaç bırakma. Ey merhametlilerin en merhametlisi! ”