Müjde O Geliyor

By | 1 Ekim 2014

muhammed1Ve müjde yedi kat yer, yedi kat gök…
Kısacası bütün alem büyük bir hürmet huzur ve sevinçle: seyyidel mürselin’i, Hatem-ül Enbiya’yı Habibi Kibriya’yı beklemekte idi. Bütün kainat hal lisanı ile hoş geldin ya Rasulullah demek için hazırlanıyordu.Her şey semadaki melekler ve felekler, yerdeki dağlar, taşlar, akarsular bile bu anda sessizliğe bürünmüştü. Alem sonsuz nuru beklemekte, felekler bir başka dönmekte idi.
Hicretten 53 sene evvel Fil vak’asından iki ay kadar sonra Rebiul-evvel ayının on ikinci pazartesi gecesi sabaha karşı, Mekke’nin Haşimoğulları mahallesinde Safa tepesi yakınında ki saadet hanelerinde birden bire Hazreti Amine bir ses duyar.
“Ey Amine peygamberlerin sonuncusunu doğuracaksın çocuk doğunca adını Ahmed koy”
Çocuk doğacağı zaman O sesi yeniden işitir.
“Ey Amine çocuk doğunca ismini MUHAMMED koy”
Hz. Amine anlatıyor:
“Doğum anı gelince heybetli bir ses işittim ürpermeye başladım. Sonra beyaz bir kuş gelip kanadı ile beni sıvazladı korkum gitmişti.
O anda çok susamıştım, yanıyordum. Yanımda süt gibi beyaz bir kase şerbet gördüm. O şerbeti içmem için bana verdiler.
îçtim, baldan tatlı ve soğuk idi. Susuzluğum gitti sancım hiç yoktu. Sonra büyük bir nur gördüm O nur çok büyüktü ve evimin her tarafını kapladı. Yanımda bir sürü bana hizmet eden hanımlar vardı. Onların yüzleri güneş gibi parlıyordu. Boyları çok uzundu. Bunlar Abdulmenaf oğulları’nın kızlarına benziyorlardı.Bunlardan biri bana, ben Firavun’un hanımı Asiye’yim diğeri “Ben de Meryem binti İmran’ım, diğeri “Ben Havva’yım” diğeri “Ben Sarra’yım dedi. Diğerlerini sordum Bunlar cennet hurileridir dediler. O esnada beyaz uzun ve gökten yere kadar uzanmış ipek bir kumaş gördüm O nu insanların gözünden saklayın O nu örtün dediler. O anda bir bölük kuş peyda oldu. Ağızları zümrütten, kanatları yakuttan idi. Korkudan terlemiştim. Düşen her ter damlasından misk kokusu yayılıyordu. Ve birden gözümden perde kalktı yeryüzünü doğudan batıya doğru seyrediyordum. Etrafımı melekler kuşatmıştı.
Benden bir nurun çıktığını gördüm O nur. MUHAMMED (s.a.v) di…