Kusmanın Sebepleri Nelerdir ?

By | 26 Şubat 2015

Kusmanın Sebepleri Nelerdir ?Kusmanın Sebepleri Nelerdir ?

Doğal beslenen sağlıklı insan fazla, mizaca uymayan, zararlı ve sindirilemeyen yemeği kusar. Kusmak, zararlı yemekten kurtulma ve hazımsızlık­tan korunmanın en kısa, en güvenilir ve en etkili yoludur. Sağlıklı insanın bağışıklık sistemi kusma yeteneğini ömür boyu muhafaza eder. Ancak do­ğal yiyecekler yerine gıda endüstrisi ürünleri ve tıbbi ilaç kullanmakla mi­zaç değişir, kusma yeteneği kaybolur, ağız, mide ve bağırsaklarda gerçekleşen birinci sindirim bozulur.

Midede ağırlık, bulantı, gaz, geğirme, yanma veya ekşime varsa, kusmak gerekir. Rahat kusmak için 1 çorba kaşığı zeytinyağı + 200 gr. ılık su karı­şımı içilir ve 5-15 dakika sonra kusulur. Ayda bir ya da iki defa kusmak ile mide kasları ve salgı bezleri sağlığını korur, safra kesesi, karaciğer ve böb­rekler temizlenir ve kuvvetlenir. Özellikle kan grubu “A” ve “AB” olanların hassas mideleri için kusmak çok önemlidir. Kusmada zorlanan kan grubu “O” veya “B” olanlar, zeytinyağı + ılık su karışımına 3-5 damla acı kavun ya­ğı katabilir. 5-15 dakika sonra mide üzerine ılık su torbası koyarak, iki par­mağı boğaza sokup kusma hissini uyandırabilir. Buna rağmen kusmayı ba­şaramayan, midede hissettiği hazımsızlıktan 4-6 saat sonra müshil içmeli ve/veya lavman kullanmalıdır.