Kusmanın Sebepleri Nelerdir ?
Doğal beslenen sağlıklı insan fazla, mizaca uymayan, zararlı ve sindirilemeyen yemeği kusar. Kusmak, zararlı yemekten kurtulma ve hazımsızlıktan korunmanın en kısa, en güvenilir ve en etkili yoludur. Sağlıklı insanın bağışıklık sistemi kusma yeteneğini ömür boyu muhafaza eder. Ancak doğal yiyecekler yerine gıda endüstrisi ürünleri ve tıbbi ilaç kullanmakla mizaç değişir, kusma yeteneği kaybolur, ağız, mide ve bağırsaklarda gerçekleşen birinci sindirim bozulur.
Midede ağırlık, bulantı, gaz, geğirme, yanma veya ekşime varsa, kusmak gerekir. Rahat kusmak için 1 çorba kaşığı zeytinyağı + 200 gr. ılık su karışımı içilir ve 5-15 dakika sonra kusulur. Ayda bir ya da iki defa kusmak ile mide kasları ve salgı bezleri sağlığını korur, safra kesesi, karaciğer ve böbrekler temizlenir ve kuvvetlenir. Özellikle kan grubu “A” ve “AB” olanların hassas mideleri için kusmak çok önemlidir. Kusmada zorlanan kan grubu “O” veya “B” olanlar, zeytinyağı + ılık su karışımına 3-5 damla acı kavun yağı katabilir. 5-15 dakika sonra mide üzerine ılık su torbası koyarak, iki parmağı boğaza sokup kusma hissini uyandırabilir. Buna rağmen kusmayı başaramayan, midede hissettiği hazımsızlıktan 4-6 saat sonra müshil içmeli ve/veya lavman kullanmalıdır.