Hüznü Gidermek İçin Okunacak Dua

By | 14 Temmuz 2014

pardesu

Müslümanın AğlamasıHüznü Gidermek İçin Okunacak Dua

Allahumme innî abdüke vebni abdike vebni emetike, nâsiyetî bîyedike, mâzin fiyye hükmüke adlün fiyye kazâüke, es’elüke bikülli ismin hüve leke semmeyte bihi nefseke, ev enzeltehü fi kitâbike, ev allemtehü ahaden min halkike, ev’iste’serte bihi fi ilmi’l gaybi, inneke entec’alel Kur’ane Rabîa kalbî ve nûre sadrî ve cilâe gammî ve zihâbe hüznî.

“Ya Allah, ben şüphesiz senin kulunum ve cariyenin oğluyum. Hüznü Gidermek İçin Okunacak Dua Ömrüm, vücudum senin kudretindedir. Hakkımda olan hükmün katidir, hakkımda icra buyurduğun kazan adaletlidir. Kendi varlığını isimlendirdiğin, Kur’ân-ı Mübîn’de açıkladığın, abîdlerinin birisine bildirdiğin yahut gaybî ilminden bildiğin güzel isimlerinin hürmetine; Kur’an-ı Mübîn’in, kalbimin baharı, göğsümün ışığı, sıkıntı ve kasvetimin cilâsı, mihnet ve meşakkatlerimin yok olmasına sebep olmasını senden isterim.”

Bu duâ, sıkıntı bastığı zaman ve hüzün geldiği zaman okunmalıdır. Hüznü Gidermek İçin Okunacak Dua  Hüzün müslümanın manevî bir kamçısıdır. Peygamberimiz devamlı hüzün içinde yaşardı. Çok zaman ağlar, az zaman gülerdi. Bir sözünde şöyle demişti: “Eğer benim bildiklerimi bileydiniz ve gördüklerimi göreydiniz, çok ağlar az gülerdiniz.”

Anlaşılıyor ki hüzün devamlı değil, ferahlanma da daimî değildir. Biri gittiği zaman diğeri gelir.