Faziletli Gün Ve Geceler

By | 2 Şubat 2014

faziletli gün ve geceler

Faziletli gün ve gecelerin önemini şu şekilde açıklayabiliriz;

Allahü Teala, mümin kullarını affetmek için sebep olarak aylar, günler, geceler, saatler yaratmıştır.

Allahü Teala, bazı günleri bazı günlerden üstün ve faziletli kılmış. Bazı geceleri bazı gecelerden daha değerli yaratmış­tır. Bütün bu hikmet, incelik ve gizli durumları biz kulları­nın menfaatlenmeleri için yapmıştır.

Bütün zamanlar haddi zatında eşitse de, bazı dilimlerinde, bereketli işler gerçekleşmesiyle, o mevsimler diğer zaman dilimlerine büyüklük kazanırlar. Faziletli gün ve gecelere şöyle örnek verebiliriz,

–                      Cuma günü, Adem (AleyhiSselâm)m yaratılışı, cennete girdirilişi ve kıyametin kopması gibi önemli olaylar bu günde olduğundan, diğerlerine göre üstün bir şeref ve keramet kazanmıştır.

–                      Pazartesi günü, Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)in doğum ve Kur’ân’ın kendisine indiriliş günü oldu­ğundan, diğer günlerden üstün oluştur ki, Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) bu iki nimete şükür için o günü oruçlu geçirdiğini beyan etmiştir.

Faziletli gün ve geceler Hakkın­da Zikredilen Hadisi Şerifler:

+ Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Şüp­hesiz Rabbinizin yarattığı dünya günlerinde rahmet esintileri vardır. Mutlaka bunlara kucak açarak faydalanınız. Bu esintiler size de isabet etsin. Kendisine bu esintilerden isabet edenler hayatları boyunca bir daha delalete düşmezler.”1