El-Vacid

By | 16 Temmuz 2014

hac-umre-seti

El-VácidEl-Vacid “Yaratılmışların sahibi ve yarattıklarını her an bulan, bilen, gören ve işiten” anlamına gelen “el-Vâcid” ismi cemili “el-Vâcid” olarak Kuranı Kerimde geçmiyor. Ancak Duha 7,8 Sad 44 ayetlerinde “vecede – buldu” anlamına gelen fiil halinde Kuran’da geçiyor.

Kainatı Allah (CC) yarattığına göre , göklerin ve yerin mülkiyeti ve otoritesi Allah’a (CC) ait olduğuna göre yarattıklarını dilediği an bulan el Vacid olan Rabbimiz (CC), Mekke çöllerinde kaybolan Hz. Muhammed (SAV) Efendimizi bulup doğru yola ilettiğini, fakir bulup zengin ettiğini haber verir.[1]

Çöldeki her bir kum tanesini yaratan, hikmetini bilen , ve nerede olduğunu gören, dilediği anda bulan Allah’a (CC) iman etmek bu dünya yolculuğumuzdaki yalnızlığımızı giderir.

Binlerce insanın içinde yaşayıp da yalnız kalan insanların tek sığınağı “el-Vâcid” dir. El-Vacid  Hücresinde tek başına yaşayanların da tek sığınağı. Gördüğümüz, duyduğumuz, tuttuğumuz, kokladığımız, tattığımız her şeyde “el-Vacid”i bulup vecde gelmeli.
“el-Vâcid”e iman edenler yetimleri, garipleri, yalnızları, çaresizleri, zenginlik içinde çaresiz kalanları bulurlar onlara islami kurallar içinde yardım ederler .

Allah-ü Teala (CC) Hz.leri her şeyi, bilhassa hükmünü infaz edeceği kimseleri, istediği  El-Vacid  vakitte hemen bulur. Herhangi bir şeyi ele geçirmek için zaman kollamaya, tedbir almaya, tuzak kurmaya ihtiyacı yoktur, İstediği şey, istediği zaman hemen o lahza huzurundadır. Hiçbir şey O’na (CC) karşı kendini gizleyemez ve O’nun (CC) kudret elinin ermiyeceği, gücünün yetmiyeceği bin noktaya kaçıp kurtulamaz, her şey daima Cenab-ı Hakk’ın  (CC) huzurundadır.