Zilhicce Ayında Kılınacak Nafile Namazlar

By | 7 Nisan 2015

zilhicce-ayinda-kilinacak-nafile-namazlar     1- Terviye, Arefe ve Kurban Bayramı günü kıyamet günü düşmanları razı etmek niyetiyle dörder rekat namaz kılınır. Kim bu günlerde, sırf kıyamet gününde düşmanlarını razı etmek niyetiyle dört rekat namaz kılarsa, ilk rekatta bir FATİHA SURESİ ile on bir İHLAS SURESİ, ikinci rekatta bir FATİHA SURESİ, üç Kafirun Suresi ve on bir İHLAS SURESİ, üçüncü rekatta bir FATİHA SURESİ, bir TEKASÜR SURESİ (Elhakümüttekasür) ve on bir İHLAS SURESİ, dördüncü rekatta da bir FATİHA SURESİ, üç AYETEL KÜRSİ ve yirmi beş kere İHLAS SURESİNİ okursa Allahü Teâlâ (Celle Celâlühü) o kimseyi kabrin bütün korkunç hallerinden kurtarıp, kıyamette de hasımlarını kendisinden razı eder.

2- Arefe gecesi yüz rekat namaz kılınır. Her rekatında bir FATİHA SURESİ ile üç İHLAS SURESİ okunur.

3- Arefe günü iki rekat namaz kılınır. Her rekatında besmeleyle birlikte sonunda âmin denilerek üç FATİHA SURESİ, Fatiha Suresi’nden sonra ise üç KAFİRUN SURESİ ile yüz İHLAS SURESİ okunur.

4- Kurban bayramı gecesinde de on iki rekat namaz kılınır. Peygamber Efendimiz (Sallallâhü Aleyhi ve Sellem) buyuruyor ki:
“Bir kimse, Kurban Bayramı gecesinde on iki rekat namaz kılsa, her rekatta bir FATİHA SURESİ, bir AYETEL KÜRSİ ile beş İHLAS SURESİ okusa, yılanın kabuğundan soyunup çıktığı gibi o kimse de günahlardan soyunup çıkar. Kendisine ayrıca seksen yıllık ibadet sevabı yazılır. Kendisi için Firdevs cennetinde on bin parça şehir inşa edilir. O gece Kâbe-i Muazzama’da hacca varanlar ve umre eyleyenlerin sevabı kadar kendisine sevap verilir. Kabir azabı da görmez. Öldüğü zaman kabrine her gün on bin melek gelip selam verip kendisine yoldaş olur. Kabrinden cennete iki kapı açılır. Birisi sağ yanından, birisi de sol yanından. Kıyamette Haz- reti Yusuf’un (Aleyhisselam) güzelliği gibi güzelliği olur. Cennete hesapsız ve azapsız olarak girer.”