Yeni Doğan Bebeklere Nasıl Davranılır ?

By | 20 Mart 2015

Yeni Doğan Bebeklere Nasıl Davranılır ?Yeni Doğan Bebeklere Nasıl Davranılır ?

Peygamber Efendimiz, hamile iken kızı Hz. Fat­ma’ya, özel alaka göstermeye başlamıştır. Misrah kızı Şevde’nin belirttiğine göre, doğum sancısı başlar başlamaz Hz. Peygamber, gelir ve Hz. Fatma’nın hâlini hatırını sorduktan sonra “Doğum olunca bana haber vermeden çocuğa, hiçbir şey yapmayın.” der.

Çocuk doğunca Şevde, göbeğini keser ve sarı renkli bir be­ze sarar. Az sonra gelen Hz. Peygamber, doğum olup olmadı­ğını, Fatma’nın hâl ve hatırını sorar. Sevde’nin “Ya Resulallah, çocuk doğdu; göbeğini kestim ve sarı bir beze sardım.” cevabı üzerine Hz. Peygamber, öfkelenir ve “Bana asi oldun, der.

Sevde’nin “Allah ve Resulü’ne asi olmaktan Allah’a sığı­nırım ya Resulallah, ben onun göbeğini kestim, bunu yap­maya da mecburdum.” cevabı üzerine Çocuğu, bana getir, der. Şevde, çocuğu getirir.

Hz. Peygamber, sarı bezi atar ve beyaz bir bez içerisine sarar. Tükürüğünden çocuğun ağzına koyarak onu yutması­nı sağlar. Sonra Hz. Ali’yi çağırtır ve ne isim koyduğunu so­rar.

Peygamberimiz, cinsiyet eğitimini daha doğuştan başlat­maktadır. Torunu Hz. Hasan’a, erkek çocuğu için uygun ol­mayan sarı renkli bezin, kundak olarak kullanılmasını iste­memiştir.