Yahya (A.S.)’ın Ölümü

By | 12 Mart 2015

yahya-a-s-in-olumu    Nakledilmiştir ki:
— İsrailoğulları arasında bir padişah vardı; Onun bir karısı vardı. O kadının başka bir erkekten bir kızı doğmuştu. Kadın, kızını, kocası olan o padişaha vermek diledi. Çünkü başka bir yerden kız almasından korkardı. Düğün yaptı. Yahya (A.S.)’ı düğüne çağırdı. Yahya Peygamber geldi.
— Allah dininde bu iş haramdır! dedi. Ve düğünü bırakıp çıktı, gitti. O hükümdarın karısı Yahya (A.S.)’a kızdı. Ve onu öldürmek için hile düşündü. Kocasına şarap içirip onu sarhoş etti. Hükümdar sarhoş olunca, karısı kızını süsleyip püsleyerek kocasına getirdi. Ve kocasına dedi ki:
— Yahya Peygamber buraya geldi, ona, bu kızımı sana verdiğimi söyledim. O: «Haramdır!» dedi. Şimdi senden diliyorum ki onu çağır ve öldür!» dedi. Hükümdar da Yahya (A.S.)’ı çağırıp:
— Sen böyle mi dedin? diye sordu. O da:
— Evet öyle dedim. Çünkü senin kızın sana haramdır? dedi. Hükümdar emretti ve Yahya (A.S.)’ı koç boğazlar gibi boğazladılar. Böylece Yahya (A.S.) şehid edilmiş oldu.
O gün göklerin ve yerlerin melekleri Yahya (A.S.) için ağlaştılar.
Ve:
— İlâhî hangi günahı için Yahya (A.S.)’ı öldürdüler? diye sordular:
Hak Sübhânehu ve Teâlâ Hazretleri:
— Yahya kulumun hiçbir günahı yoktur. Ve günaha kasteylemedi. Ama beni severdi. Ve ben de onu severdim. Onun için öldürdüler. Çünkü sevenlere sevgi içinde ölmek vaciptir!
Tefsir ehli derler ki:
— Yahya (A.S.)’ı Zekeriyâ Peygamberden önce şehid ettiler. Nakledilmiştir ki:
— Yahya Peygamberi şehid ettikleri zaman Isâ (A.S.) Isrâiloğulları arasından çıkıp gitti.
Allahü Zülcelâl Hazretleri de Bâbil’den bir padişah gönderdi. Ona“Herdos” derlerdi. O hükümdar:
— Eğer Kudüs’ü alırsam bütün halkını öldüreceğim. Ve onlarır. kanı benim askerlerimin arasından seller gibi aksın! dedi.
Kudüs’ü aldı amma Yahya (A.S.)’ı öldüren padişahı bulamadı. O ölüler arasına gizlenmişti. O gün Yahya (A.S.)’ın intikamı ve kan: üzerine yetmiş bin kişi boğazlandı.
Bâbil hükümdarı bununla da sakin olmadı. Yedi yüz delikanlı getirtti. Onları da Yahya (A.S.)’m kanı üzerine boğazladılar. Onunla de sakin olmadı. Sağ kalanları da ateşte yakmak istedi. O zaman İsrailoğulları:
— Ey padişah! Yahya (A.S.)’ın kanının hakkı için bizi bağışla! diye yalvardılar. Herdos da onları bağışladı. Hak dinine girdi. Ve Bâbil ibne döndü.