Umre Turları

By | 1 Ağustos 2019

umre-turlariHac’ca gitmek her müslümanın en büyük hayallerinden biridir. malesef her sene Arabistan yönetimi belli kişide hac için turist kabul ettiği için Hac ibadetini yerine getirmek için başvuranların hepsi bu yolculuğa seçilememekte ve gidememektedir. hacca gidemeyenler de hiç olmazsa Umre ziyaretinde bulunup bu kutsal toprakları görelim, Umre bereketinden faydalanalım diye Umre yolculuğuna çıkarlar.

Umreye gidecek olanlar gerek diyanetin düzenlediği gerekse özel şirketlerin düzenlediği umre turları ile umreye giderler.

Umreye gitmek için umre turları seçmek çok önemlidir. Günümzde umre turları dzenleyen bir çok firma vardır. Maalesef bu firmalarda güvesizlik duyulacak şirketlerde çıkmaktaıdr. Bu yüzden umre turları düzenleyen şirket seçilirken büyük ve köklü şirketler yada diyanet işleri tercih edilmelidir.

Umre turları hacc mevsimiz dışında her zaman düzenlenmektedir. Umreye gidecek olanlar kendilerine en uygun zamanda ki umre turlarından birine kayıt olabilirler. Çıkılacak olan umre turları süreside değişşiklik gösterir. bir haftalık umre turları, 15 günlük umre turları, 21 günlük umre turları ve bir aylık umre turları olmak üzere turların süreleri bulunmaktadır. Umre yolcuları kendilerine ve bütçelerine en uygun süredeki umre turlarından seçerek bu kutsal yolculuğa gidebilirler.

Umre turları seçilirken dikkat edilmesi gereken konulardan bazıları yolculuğun Mekke’ye mi yoksa Medine’ye mi inileceği, kutsal topraklarda kalınacak otellerin kalitesi, bu otellerin merkezi olması, vasıtaların kalitesi gibi konulardır.