Umre İhram

By | 10 Ekim 2014

umreihram   Haccın şartlarından biri olarak umre ihram, hac ya da umre yapmaya niyet eden kişinin, başka zamanlarda yaptıkları davranışları, belirli bir süre kendisine haram kılması, yasaklamasıdır. Buna “ihrama girme” de denir. umre ihram a girmiş olmanın gereklerinden biri olarak bürünülen havlu ve benzeri türden dikişsiz kıyafete de halk arasında ihram denmektedir. İhramlı bir kimsenin; Duş alması, duş sırasında kokusuz sabun kullanması, Yüzük,kol saati,kemer,boyun çantası takması, Kirlendiğinde kokulu madde kullanmadan ihramını yıkaması, Giymiş olduğu ihramı,kirlenme,yırtılma ve benzeri durumlarda başka bir ihramla değiştirmesi, Pişikler ve ayak yarıkları için kokusuz krem kullanması, Başını kapatmadan battaniye, pike örtünmesi, Şemsiye kullanması.. caizdir. Giydiği terlikte dikişin bulunması da ihrama zarar vermeyecektir. Haccın eda şekilleri bahsinde yer yer bu konu ile ilgili değişik açıklamalar vardır.

Hac veya umre yapmak için niyet edip ihrama giren kimseye bazı şeyler haram olur. İhramda, haram olan şeyler şunlardır: Erkeğin, dikilmiş, örülmüş veya başka bir şekilde imal edilmiş elbiseyi normal şekilde giymesi, Erkeğin, başını veya başının bir kısmını örtmesi, Kadının, örtü sayılabilecek bir şeyle yüzünü örtmesi. Hem erkek hem de kadının eline eldiven giymesi, Erkek ve kadının; vücuduna, elbisesine veya yatağına güzel koku sürmesi,

Erkek ve kadının; zeytinyağı, tereyağı, ceviz yağı ve bademyağı gibi yağlarla saçını, sakalını veya yüzünün diğer tüylerini yağlaması, Erkek ve kadının; baştan veya vücudun diğer yerlerinden kıl veya kılın bir kısmını herhangi bir şekilde alması, Erkek ve kadının; tırnak veya tırnağın bir kısmını kesmeleri gibi yasaklar bulunmaktadır ihvan.com.tr adresinden hac ve umre ihtiyaçları, ihram kıyafetleri bularak, sipariş verebilirsiniz.

 .