Rüyada Ashâb-ı Kiram Görmek Ne Demek ?

By | 10 Ekim 2014

Rüyada Ashâb-ı Kiram Görmek Ne Demek ?Rüyada Ashâb-ı Kiram Görmek Ne Demek ?
İslami rüya tabirlerine göre Ashâb-ı Kiram görmenin anlamı nedir? Rüyada Ashâb-ı Kiram görmek dünyevi açıdan bildiğimiz anladığımız anlamları taşımayabilir.
Gerçek hayatta kullanılan anlamlar rüyalar için geçerli olmayabilir. Özellikle rüyada Ashâb-ı Kiram görmenin anlamı şudur;
Rüyâda Ashâb-ı Kiram (Peygamberimizin saygı değer ashabından ve arkadaşlarından) birilerini görmek, bütünüyle iyiliğe hayır ve fazilete işâretle yorumlanır.
• Rüyâda Ashâb-ı Kiramı güzel bir halde görmek, rüyâyı gören kimsenin itikâdının ve inancının ehl-i sünnet inancına uygun olduğuna, işâretle yorumlanır.
• Rüyâsında bir kimse, Ashâb-ı Kiram’dan birinin kendisine (rüyâyı gören kimseye) iltifât ettiğini (hoş ve güzel karşıladığını) görse, bu gördüğü rüyâ, kendisinin cami, çeşme, mescid ve yol gibi sadaka-i câriyeden olan (öldükten sonra da devamlı sevab yazdıracak hayırlardan) birini yapacağına işârettir. Bu rüyâ aynı zamanda rüyâyı gören kimsenin, nesebinin, gönül ve ahlakının, itikad ve îmanının temizliğine de sağlam ve mükemmel bir delilinin işâretidir.
• Ashâb-ı Kiramı rüyâsında gören kimse fakır ise, rızkı çoğalır zengin olur. Çünkü onlar (R.A.) bir çok fetihlerde bulundular ganîmetler elde ettiler, fakir iken zengin oldular. Rüyâyı gören kimse zengin ise, dünyayı gereği kadar önem verip, âhiret hayatını dünyâ hayatına tercih eder ve malını Allâh m rızasını kazanacağı yerlere sarf etmeye gayret edeceğine işâretle yorumlanır.