Uhud Cenginde Yirmi Sekizinci Olay

By | 17 Mart 2015

uhud-cenginde-yirmi-sekizinci-olay    Nakledilir ki, Yahudi ileri gelenlerinden Muhrik adında bir kişi vardı. Eski kitaplarda Ahir Zaman Peygamberinin vasfını okumuş ve din bilginlerinden de işitmişti. Kuşkusuz olarak ve şüphe etmeden Muhammed (S.A.V.)’in Ahir Zaman Peygamberi olacağını bilmişti. Lâkin Yahudilik âdetlerini elden bırakmamış ve Uhud Gazasına kadar İslâm olmamıştı. Fakat İslâm gazileri Medine dışına çıkınca İslâmlık nuru kalbinde parladı. Yahudilere:
— «Siz, kendiniz pek güzel bilirsiniz ki, Muhammed Âhir Zaman Peygamberidir. Müşrikler kendisini ve ashabını öldürmeğe geldiler.
Niçin iki cihan saadetine erişmek için ona yardıma koşmazsınız.» dedi. Yahudiler de:
— «Bugün Cumartesi günüdür. Biz bugün cenkten yasaklanmışızdır. İbadetten başka iş yapmak caiz değildir!» dediler. O:
— «Onun dini Cumartesiyi ortadan kaldırmıştır. Bütün dinleri de yok etmiştir!» dedi ve kılıcını alıp kalktı. Ve Peygamber (S.A.V.)’in huzuruna gelip Müslüman oldu. Bütün malının Resûl-i Ekrem’in sahabesine verilmesini vasiyet etti. Sonra temiz bir yürekle cenge girdi. Kâfirlere şehit oluncaya kadar kılıç vurdu. Mallarını vasiyeti gereğince Hazret-i Peygamber (S.A.V.) ashaba verdi ve Müslümanların işlerine harcadı. O’nun hakkında da:
— «Muhrik, Yahudilerin hayırlısıdır!» dedi.