Toptan Kuran

By | 1 Ağustos 2019

toptan-kuranKuran-ı Kerim satışlarını iki gruba ayırabiliriz. Toptan Kuran satışı ve perakende Kuran satışı. Toptan Kuran satışları çok fazla adetli olduğu zaman gerçeklerşir, perakende Kuran satışları ile tek tek satıldığı zaman gerçekleşir.

Kişiler kendilerine, evlerine yada bir yakınlarına hediye etmek için bir adet perakende olarak Kuran-ı Kerim satın alırlar. Bunlar perakende Kuran satışı olarak adlandırılır. 

Toptancılardan adetli olarak satmak için yada kurumsal firmalar çok miktarlarda Kuran-ı Kerim satın alırlar buna da Toptan Kuran alımı denir.

Her eşyanın olduğu gibi Kuran-ı Kerim’lerinde toptan satış yerleri vardır. Bu toptancılardan perakendeciler kendi dükkanlarında satmak için çok fazla sayıda çeşitli Kuran-ı Kerimler alarak dükkanlarında satışa sunarlar. Toptan Kuran satışı sadece perakende satış dükkanlarına yapılmaz bunun dışında kurumsal firmalara, Kuran kurslarına, yurtdışında yaşayanlarada Toptan Kuran satışları sık sık yapılmaktadır.

Kuran eğitimi veren gerek Diyanete bağlı Kuran kursları, gerekse özel yatılı Kuran kursları Kuran-ı Kerim öğrenimi gören talebeleri için çok miktarda Toptan Kuran alımı yapmaktadırlar. 

Özel ve kamusal firmalarda kutlu doğum haftası gibi bazı etkinliklerde konuklarına dağıtmak dönem dönem Toptan Kuran almaktadırlar. 

Yurtdışında yaşayan müslüman vatandaşlarımızda özellikle yeni çıkan sesli Kuran, kalem Kuran gibi Kuran-ı Kerim çeşitlerini tolanarak adetli sayılarda almaktadırlar.