Kararsız Olmak, Mutluluk Yolundaki Engeldir

By | 1 Ağustos 2019

Mutluluğumuzu, sabır, sebat ve kararlılıkla tesis et­memiz mümkündür. Aceleci davranmak bizi mutsuz kı­labilir. Yumuşak huylu ve anlayışlı olmak her zaman in­sana değer katar güzelliklerdir.

Bir işi yaparken yahut yaptırırken, onun nereye gide­ceğini ve nelere mal olacağını düşünmemiz gerekir. Ace­leci olmamalı ve tedbirli davranmalıyız.

Kalbimiz, vicdanımız ve aklımızla çıktığımız her yo­lu araştırmalı, düşünmeli ve bilen kimselerle istişare et­meliyiz. Faydalı olduğunda şüphe gördüğümüz işleri tekrar tekrar düşünerek hareket etmeliyiz. Bizi üzecek ve sıkıntıya sokacak durumlara düşmemek adına acele etmekten kaçınmalıyız.

Kararsızlık içerinde olmamalıyız. Ne yapacağını bil­meden oradan oraya dolaşıp duran bir ahmak gibi karar­sız kalmamalıyız. Ne yapacağımızın bilinci ve kararlılı­ğı içerisinde hareket etmeliyiz. Tembellik ve umutsuzluk bizim yanımıza uğramamak.

Bu iki güzel hal ile yumuşak huylu, dünya ve insan­larla olan ilişkileri düzgün, kendinden emin ve kararlı bir insan olmamız mümkündür.

Müslüman yaptığının bilincinde, kendinden emin, kararlı adımlarla güzel işler peşinde koşan, işlerinde ace­lecilikten kaçman ve sabırlı kimsedir.

Kısa ve yorucu olan şu dünya hayatında yeni üzüntü ve sıkıntılara sebep olmamak adına aceleci olmaktan ka­çınalım. Başkalarının bizi yönlendirmesini değil Allah (cc)’ın bahşettiği akıl ve izan ile kararlı ve dik duralım.