Teravih Namazı ile İlgili Sorular – 3

By | 24 Eylül 2014

teravih-namazi-ile-ilgili-sorular1. Teravih namazının cemaatle kılınmasına başlanmışken camiye giren kimse ne yapar?Ve dört rekâtta bir selamla kılman teravih namazında imama uyan kimse ne yapar?

Teravih namazının kılınmasına başlanmışken camiye giren kimse yatsı namazının farzını ve iki rekât sünnetini yalnız başına kılar ve sonra da ulaştığı yerde teravih namazı için niyet edip imama uyar, imam teravihi tamamladıktan sonra kalkar ve teravih namazının yetişemediği rekâtlarını yalnız başına kılar. En sonunda da vitir namazını, imama yetişebilirse cemaatle, yetişemezse yalnız başına kılar.
Dört rekâtta bir selamla kılman cemaate dahil olan kimse; niyet eder, iftitah tekbirini alır, imama uyarak ellerini bağlar. İçinden sübhanekeyi okur ve susar (başka bir şey okumaz). Artık imamla birlikte birinci ve ikinci rekâtları tamamlar. İkinci rekâttan sonra imamla birlikte oturur, burada ettehiyyâtü, allahümmesalli, allahümmebarik’i okur ve imamla birlikte üçüncü rekâta kalkar. Üçüncü rekâtın başında yine gizlice sübhanekeyi okur ve susar. Dördüncü rekâtı da, diğer dört rekâtlı namazlarda olduğu gibi tamamlayarak son oturuştan sonra imamla birlikte selam verir.

2. Vitir namazı Ramazan ayının dışında cemaatle kılınabilir mi?

Vitir namazı, sadece Ramazan ayında cemaatle kılınır.

3. Erkekler, bir ücret ile bir kimseyi kiralayarak imam ittihaz edip, evde teravih namazını cemaatle kılabilirler mi?

Erkekler, bir ücretle bir kimseyi kiralayarak teravih namazını evde kılabilirler. Ancak böyle yapmak mekruhtur diyenler vardır