Tebliğ: İnsanları İyiliğe Çağırmanın Önemi ?

By | 3 Nisan 2015

Tebliğ: İnsanları İyiliğe Çağırmanın Önemi ?Tebliğ: İnsanları İyiliğe Çağırmanın Önemi ?

Ebû Hureyre (r.a.)’tan:

Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu:

“insanları doğru yola çağıran kimseye, kendisine uyanların sevabı gibi sevap verilir. Ona uyanların se­vaplarından da hiçbir şey eksilmez. Başkalarını sapık­lığa çağıran kimseye de, kendisine uyanların günahı gibi günah verilir. Ona uyanların günahlarından da hiçbir şey eksilmez.”

* Hayra kılavuz olmak söz, iş, işaret ve her türlü şekilde olabilir. Şerre, kötülüğe, sapıklığa kılavuz­luk ta yine her türlü şekilde olabilir. Bugün basın, yayın, TV kanallarıyla bunun açık örneklerini gö­rüyoruz.

Kuran ve peygamberimizin sahih sünneti insanlığı hayra iyiliğe dünya ve ahiret saadetine çağırır. Bu iki­sinin dışındaki tüm şeytani güçler ise insanlığı sapık­lığa kötülüğe ve bozguncu olmaya çağırırlar. Biz Müslümanlar hangi konumda olursak olalım, âlim, âbid, memur, işçi, hoca, talebe, fakir, zengin daima insanla­rın iyiliğine ve hayırlarına koşmak durumundayız bu konuda bize şu ayetler emir vermekle ve yapacağımız işi tarif etmektedir. Araf: 7/157, Tevbe: 9/71, Lokman: 31/17, Al-i İmran: 3/110, Nahl: 16/90.