Sivilce Duası

By | 9 Temmuz 2014

hac-umre-seti

Sivilce Duası

Sivilce Duası, vücudumuzun bazı bölgelerinde bazı zamanlar sivilceler ve siğiller ve çıbanlar meydana gelebilir. Böyle durumlarda ilk olarak bir hekime başvurmak ve bunların nedenini öğrenmek gereklidir. Bu çıkıntıların nedenleri bazı iç hastalıklarından oluşabileceği gibi alerjik nedenlerden de kaynaklanabilir. Ancak yer yolu denedikten sonra meydana gelen sivilceler ve diğer çıkıntılar geçmiyorsa işte o zaman kalpten, gönülden Allah’a güvenerek ve inanarak sivilcelere okunan dua formüllerine denemekte fayda ve yarar vardır. İçtenlikte edilen duaları Allah-u Teala geri çevirmeyecek ve şifa verecektir. İşte o dualardan bazıları;
Sivilceleri yok etmek için:
İnsan vücudunun da meydana gelen sivilce, çıban ve nedensiz oluşan yaraların üzerine günde (7 )şer sefer yedi gün boyunca aşağıdaki Ayet okunmalıdır.
Senesimühü ale’ l- hurtum. İnna belevnaküm kema belevna ashabe’l- cenneti iz aksemu leyesrimünneha musbihıyne ve la yestesnun. Fetafe aleyna taifu’ m-mi’r-Rabbike ve hum naimun. Feesbehat ke’s- Sariym”(kalem, 68: 16- 20 )
Diğer Bir Sivilce Duası
‘’Allahümme musağğıral kebiri ve mükebbires sağıri! Sağğir ma bi.’’
Sivilce Duası Anlamı;
Ey büyüğü küçülten ve küçüğü büyülten Allah’ım. Bu bendekini küçült.
Yukarıdaki duayı sevgili Peygamber efendimizin eşlerinden birisi elinde çıkan sivilceye okumuştur.
“ Bu duayı okudum ve bendeki sivilce söndü” iyileşti dediği rivayet olunur.
Sivilceleri Gidermek İçin
• Sabah uyanır uyanmaz sağ işaret parmağı dil ile ıslatılır. Islatılan parmak sivilceli alanın çevresinde üç kez olmak şartı ile daire şeklinde dolandırılır. Daha sonra parmak tekrar dil ile ıslatılarak sivilcenin üstüne sürülür. Bu işlem bir hafta uygulanırsa olumlu sonuç alınabilir.
• Bir iğde ağacının besmele çekilerek bir dalı koparılır. Allah’ım bu dal nasıl kuruyorsa kişinin sivilceleri de kurusun diyerek dal bir yere atılır.
• Vücudunda sürekli sivilce çıkan bir kişi ikindi namazını kıldıktan sonra Buruç Suresini okursa sivilce derdinden kurtulur. (Bu işlem alışkanlık haline getirilmelidir.)
• Sapı siyah bir bıçağı sivilce çıkan yere koyarak Kalem Suresinin 12-20. Ayetleri 7’şer defa okunmalıdır. Bu Sure sivilceler üzerinde etkili olur.
• Temiz bir kabın içine Ali İmran Suresinin  151. Ayeti ve Fetih Suresinin son ayeti yazılır.Sivilce Duası Yazılan yazı zeytinyağı ile silinerek sivilcelerin bulunduğu yere sürülür.
• Sivilcelerin üzerine Taha Suresinin 105, 106, 107. Ayetleri okunarak mesh edilmelidir. Ya da ayetler temiz bir tabağa yazılarak, tabağın içine biraz zeytinyağı konulur. Tabağa alınan zeytinyağı ile sivilceler mesh edilir.
• Büyük bir tuz parçasının üzerine 1Fatiha, 3 İhlas Suresi okunarak sivilcelerin üzerine sürülür. Daha sonra tuz tanesi bir yere gömülmelidir.
• Her gün abdest alınarak 3 tane kağıda ‘’Erdi’’ yazılarak her gün sabah bir tanesinin üzerine 3 İhlas ve 1 Fatiha Suresi okuyarak sivilcelere sürülerek yakılır.
• Bir tane kuru soğan ortadan ikiye bölünür ve üzerine bir miktar tuz serpilerek sulandırılır. Sulanan soğanın üzerine Besmele çekilerek ‘’Tebbet ve Fil’’ Sureleri okunur ve üflenir. Daha sonra Besmele çekilerek sivilcelerin üzerine gezdirilir.