Sen, Yüce Bir Mertebe ve Mevkii Sahibisin

By | 1 Ağustos 2019

Sen, iman ve İslam nuru ile aydınlanmış ve bunun dı­şında kalan diğer tüm kadınlara galipsin. Senin en büyük nimetin imanındır. Seni bu dünya ve ahirette üstün kıla­cak, değer katacak ve dereceni yükseltecek olan tüm hasletler sana iman ile verilmiştir.

Bir Müslüman kadın olarak, seni yüce bir mevkiin beklediğini unutma. Yine İslam’ın bizlere öğretmiş ol­dukları ile mertebeni yükselt.

Tevbe kapılan senin için aralanıyor, rahmet pınarlan senin için akıyor ve nimetler senin için pervane ediliyor. Kendini, göreceğin veya görmek istediğin yere hazırla. Yaşam tarzını, hayatını, aile yaşamını senden istenildiği üzere düzene koy.

Hiçbir zaman ümitsizliğe düşme, endişeye kapılma. Senin değerin o Yüce makamda üstündür.

Edepsizliğe ve hayasızlığa düşmekten kendini koru, gıybet ve iftiradan uzak dur. Boş söz ve düşünceler ile meşgul olma.

Dünya ve onun geçici nimetleri için pervane olma, sen Yüce Allah (cc)’a kulluk ediyorsun ve sana lütufta bulunacak olan yalnız ve yalnız O’dur. Unutma! Senin kulluğun Alemlerin Rabbi’nedir. Rıza ve istikametten sa­ptıracak kimselerle arkadaşlık kurma. Her kim ne isterse istesin, seni bu yoldan alıkoyacak isteklerden uzak dur.

Senin yeryüzünde herkes tarafından seviliyor olman yine Allah (cc)’a kulluğun ile olacaktır.

Göreceksin ki, asıl mutluluk ve huzur yapmış oldu­ğun kulluk ve sonrasında sana bahşedilen nimetler ile olacaktır. Sen Müslüman bir kadınsın ve Müslümanca yaşamalı ve evlatlarını İslâm yolunda yetiştirmelisin.