Sakinleşmek İçin Okunacak Dualar

By | 10 Temmuz 2014

hac-umre-seti

ihramlıyken sakınılması gerekenler

Sakinleşmek İçin Okunacak Dualar

Okunuşu: Allâhümme salli alâ seyyidinâ muhammeDin salâten tünciynâ bihâ min cemiy’ıl ehvâli vel âfât vetakdıy lenâ bihâ cemiy’al hâcât ve tütahhirunâ bihâ min cemiy’ıs seyyiât ve terfeunâ bihâ ındeke a’led deracât ve tübelliğunâ bihâ aksal ğâyâti min cemiy’ıl hayrâti fil hayati ve ba’del memat.

Manası: “Allah’ım, Efendimiz Muhammed’e salat eyle! Öyle ki sen bu salat ile bizi her türlü tehlike, korku ve afetlerden kurtarır, her türlü ihtiyacımızı bu sebeple giderir, günahın her türlüsünden bizi bu yüzden temizler, nezd-i ilahindeki en yüksek derecelere bizi bu sebeple yükseltir ve bizi gerek hayattayken ve gerekse öldükten sonra hayırların her çeşidinde varılabilecek en uç noktaya ulaştırırsın!”  Sakinleşmek İçin Okunacak Dualar

* Her mühim işin gerçekleşmesi, sıkıntının bertaraf edilmesi için bin defa okunmalıdır. Suda boğulmaktan korunmak için gemiye binmeden önce okunmalıdır.

Beş yüz defa okuyan dilek ve maksadına ulaşır. Dünyevi ve uhrevi arzuların gerçekleşmesi için gece yarısı bin defa okunmalıdır.

Bu salavat-ı şerifenin fazileti o kadar yücedir ki, İmam-ı Nebhânî:

“O kadar sırları vardır ki, biz bunları cahillerin eline geçer korkusu ile açıklamadık. ” diyor.

Sıkıntı ve kederden korunmak için okunacak diğer bir salavat-ı şerife de  aşağıda gelen salavattıı Samimiyetle okuyan kimse, Allah’ın izni ile sıkıntıdan kurtulur:

Okunuşu: Allâhümme salli alâ seyyidinâ muhammedinin nebiyyil ümmiyyit tâhiriz zekiyyi salâten tehullü bihel ukadü ve tefükkü bihel kürab.

Manası:  “Allah’ım! Efendimiz, ümmî, temiz, tertemiz Peygamber Muhammed’e salat eyle ki sen bu sebeple düğümleri çözer, üzüntüleri dağıtırsın!”

Aşağıda gelecek salavat-ı şerife sıkıntı, musibet anında okunur. Her çeşit sıkıntıdan kurtulmak için gece yarısı iki rekat namaz kılınır. Kıbleye karşı dönerek bu mübarek salavat-ı şerife (100) defa okunursa Allah Teala o kimseden her sıkıntı ve belayı kaldırır. Bir yere Efendimiz (s.a.v.)’in ruhaniyeti gelirse hiç orada sıkıntıdan eser kalır mı?

Salavat-ı şerife budur: Sakinleşmek İçin Okunacak Dualar

Okunuşu: Allâhümme saİli ve sellim alâ seyyidinâ ve mevlânâ muhammedin salâten tehüllu bihâ ukdetî ve tüferricü bihâ kürbetî ve tünkızünî bihâ min vahletî ve tükıylü bihâ usratî ve takdıy bihâ haceti.

Manası: “Allah’ım! Efendimiz, önderimiz Muhammed’e salat ve selam eyle ki sen müşkillerimi bu salaî yüzünden çözer, sıkıntılarımı bu yüzden açar, düştüğüm bataklıktan beni bu sebeple kurtarır, yanılıp sürçtüğümde beni bu yüzden bağışlar ve ihtiyaçlarımı bu salat sebebiyle giderirsin!”