Sağlıklıyken Yapılan Ameller

By | 4 Kasım 2014

Rüyada Beden Sağlığı Görmek Ne Demek ?Ebû Musa el-Eş’ariden -radıyallâhu anh-: Resûlullah -sallallâhu aleyhi vesellem- şöyle buyurdu: “Kul hastalanır veya yolculuğa çıkarsa ona, sağlıklıyken ve evindeyken yaptığı ameller kadar sevap yazılır.”

Açıklama:

Sağlığın yerindeyken yapmakta olduğun ibadetlerini hastalığından dolayı yapamıyorsan, engelleyen hastalık olduğu sürece bunların sevabı sana aynen yazılmaya devam eder.

Abdullah b. Amr’dan -radıyallâhu anh-: Resûlullah -sallallâhu aleyhi vesellem- şöyle buyurdu: Kul ibadetler hususunda güzel bir yol izlerken hastalanırsa, onun için görevlendirilmiş meleğe “Onu serbest bırakana veya katıma alana (vefat et- tirinceye) kadar, serbestken yaptığı amellerin sevabının aynısını yazmaya devam et.” der.

• Enes’ten -radıyallâhu anh-: Resûlullah -sallallâhu aleyhi vesellem- şöyle buyurdu: “Allah (c.c.) kuluna bedenine bir bela verdiğinde meleğe yapmakta olduğu amelleri yaz, diye emreder. Allah (c.c.) ona şifa verirse (hastalıkla) temizlemiş ve arındırmış olur. Katma alırsa da bağışlar, affeder.