Safer Ayı Ne Zaman

By | 1 Ağustos 2019

safer-ayi-ne-zamanZaman dilimi olarak kullanılan aylar toplumumuzda miladi aylar ve hicri aylar olarak ikiye ayrılır. Miladi aylar Hz. İsa’nın doğumunu başlangıç olarak alır ve resmi işlerde, uluslararası ilişkilerde kullanılmaktadır. Hicri aylar ise Hz. Muhammed (sav) Efendimizin Mekke’den Medine’ye hicretini başlangıç alır ve İslamiyetle dinimizle ilgili olan önemli, gün ve gecelerin ihya edilmesi için kullanılır.

Miladi aylarda Hicri aylarda 12 tanedir. Hicri aylardan birisi de Safer ayıdır. Safer ayı bir bütün olarak en önemli hicri aylar arasındadır. Safer ayı bela, kaza ve musibetlerin bol olduğu, bir sene boyunca kimin nasıl rızıklanacağı ve kimlerin vefat edeceklerinin belirlendiği bir aydır. Peki bu denli önemli olan Safer Ayı Ne Zamandır?

Öncelikle Safer ayı, kameri ayların İkincisidir bunu belirtelim. Hicri aylar Miladi aylar gibi her sene aynı zamana gelmez. Hicri aylar bir sonraki sene önceki seneden 10 gün önce gelir. Bu nedenle Safer Ayı Ne Zamandır sorusunun net bir cevabı yoktur. Çünkü her yıl diğer hicri aylar gibi safer ayının zamanı değişmektedir.

Sene başlarında hazırlanan yaprak takvimlerden yada Diyanet İşlerinin internet sayfasından Safer Ayı Ne Zamandır sorusunun net cevabını bulabilirsiniz.

Aynı kaynaklardan yada Safer ayına özel basılmış dini kitaplardan bu ayda gelen kaza, bela ve musibetlerden korunma yollarını ve duaları da öğrenebilirsiniz.