Rüyada Dudak Görmek Ne Demek ?

By | 7 Kasım 2014

Rüyada Dudak Görmek Ne DemekRüyada Dudak Görmek Ne Demek ?
Rüyada Dudak görmek ne demektir? İnsanlar rüyalarında çok ilginç şeyler görebilir. Gün içerisinde yaşadıkları şeyler bilinç altımıza attığımız olaylar, kişiler, şekiller rüyamıza girebilir.
Rüyanızda Dudak gördüyseniz ve anlamını merak ediyorsanız aşağıda ki açıklamaları okuyabilirsiniz.
Rüyâda görülen dudak veya dudaklar akrabalığa, bazen de mala ve nimete, bazen de evlâda, bazen ise, dostluğa ve arkadaşlığa işâret olarak yorumlanır. Rüyâda görülen alt dudak kadın akrabaya işâretle, üst dudak erkek akrabaya işâret olarak yorumlanır denmiştir.
• Kişinin rüyâda üst dudağının yerinden kopmuş veyahut kesilmiş olduğunu görmesi, elindeki nimet ve malının kaybolmasına veya eksilip azalmasına işâret eder.
• Rüyâsında kişinin alt dudağının kesilmiş veya yerinden kopmuş olduğunu görmesi, karısının vefatına (ölümüne) veya karısını boşayacağına ve ondan ayrılacağına işâret olarak tâbir olunur.
• Câfer-i Sâdık (r.a.)’m yorumu: Rüyâda görülen dudaklar, evlâda işâretle tâbir olunur demiştir. Üst dudak, erkek evlâdı temsil ederken, alt dudak da kız evlâda işâret eder demiştir. Rüyâda dudaklarda görülen olumlu ve olumsuz haller, evlâdda görülecek iyi ve kötü hallere işâret eder şeklinde yorumlanır.
• Rüyâsında dudaklarının etli ve sağlıklı olduğunu görmek, evlâdının sağlıklı ve iyi bir durumda olduğuna işârettir.
• Rüyâsında dudaklarını zayıf ve incelmiş olduğunu görmek, evlâdının zayıf ve halsizliğine işâret eder.
Kirmânî’nin yorumu: Kişinin rüyâda iki dudağını birden (hem alt, hem üst dudaklarını) yerinden düşmüş olduklarını görmesi, anne ve babası yüzünden büyük bir üzüntü ve kedere, büyük sıkıntıya düşeceğine işârettir şeklinde yorumlanır demiştir. Bazı yorumda da rüya sahibi kışının, gammazlığına (dedikoduculuğuna) işârettir denmiştir.