Pazartesi Gününün Önemi

By | 27 Şubat 2014

kutlu doğum haftası 2014 ne zaman

Pazartesi Gününün Önemini şu şekilde açıklayabiliriz;

Pazartesi, Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) hicri aylar­dan Rebiü’l-Evvel ayının 12. günü Pazartesi günü sabaha karşı dünyaya geldiğinden ve Kur’ân’ın kendisine indiriliş günü ol­duğundan, diğer günlerden üstün olmuştur ki, Resulullah (Sah lallahü Aleyhi ve Sellem) bu iki nimete şükür için o günü oruç­lu geçirdiğini beyan etmiştir.

–                      Pazartesi Gününün Öneminin bir diğer sebebi; Efendimizin Peygamberliği, 40 yaşına geldiğinde Ramazan ayının Pazar­tesi günü olmuştur. Mekke’den Medine’ye hicret Pazartesi günü olmuştur. Medine’ye Pazartesi gelmiştir. Hacerü’l-Es- ved taşı Pazartesi günü koyuldu ve Pazartesi günü vefat etti. Miraca çıkış günü de Pazartesi olmuştur.

–                      İnsanların amelleri, haftada iki sefer, Pazartesi ve Perşembe günleri Allah’a arzedilir. O nedenle bu iki günde oruçlu olmak çok faziletlidir. Kardeşi ile arasında husumet bulunan kul hariç, her mümin mağfiret görür. Bunlar banşıpcaya kadar, “Şu iki zavallıya bakın” denilir.

+ Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: “Ameller Pazartesi ve Perşembe günleri Allahü Teala’ya arz edilir. Ben amelimin oruçluyken arz edilmesini severim

+ Ebu Hüreyre (Radıyallahü Anh) anlatıyor: Resulullah (,Sallallahü Aleyhi ve Sellem) Pazartesi ve Perşembe günleri oruç tutardı. Kendisine:

 ”Ey Allah’ın Resulü! Siz Pazartesi ve Perşembe günleri oruç tutuyorsunuz (bunun hikmeti nedir)?” diye sorulduğun­da, şu açıklamada bulundu:

– “Allahü Teala, Pazartesi ve Perşembe günleri oruç tutan­lar ve birbiriyle kiis duran hariç bütün Müslümanları mağ­firet buyurur ve (amelleri arz eden meleğe):

– “Küs olan bu iki kişi, barışıncaya kadar onları bırak!” diye emreder

  1. Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) haftanın günlerinde yapılacak dünya işlerinin hangi gün yapılması faziletli oldu­ğunu şöyle beyan etmiştir:

Pazartesi Gününün Önemini şu işler içinde sayabiliriz; sefer etmek ve rızık talebi için mübarek gündür.