Namazda Okunan Duâlar

By | 16 Eylül 2014

Ramazan ayının 15. gecesi kılınacak namazNamazda Okunan Duâlar

Sübhâneke Duâsı

Okunuşu :  “Sübhanekallahümme ve bihamdike ve tebarekesmüke ve teâla ced düke (ve celle senaüke) ve lâ ilâhe gayruke.

Manası : “Allah’ım! Seni teşbih ve sana hamd ederim. İsmin kutlu, şânın yüce (övgün parlaktır) senden başka ilah yoktur.
“Ve celle senâüke” yalnız cenâze namazlarında okunur, diğerlerinde okunmaz.

Tahiyyât Duâsı

Okunuşu : “Ettehiyyâtü lillâhi vesselavatü vettayyibat. Esselâmü aleyke eyyii hennebiyyü ve rahmetüllahi ve berekatüh. Esselâmü aleyna ve al ibadillahissalihin. Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muham meden abdühu ve resulüh.

Manası :  “Her türlü ta’zim ve ihtiram, salavat ve dua ve bütün iyilikler Allah Teâla’ya mahsustur. Ey nebi! Selâm ve Allah’ın rahmet ve bereketleri senin üzerine olsun. Allah’ın selâmı bizim üzerimize ve Salih kulları üzerine olsun. Şehâdet ederim ki, Allah’tan başka ilah yoktur. Ve şehadet ederim ki, Muhammed, O’nun kulu ve Resûlüdür.

Salavât Duaları

Okunuşu : “Allahümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Kemâ salleyte alâ İbrâhime ve alâ âli İbrâhim. İnneke hamidün mecid.
Manası : ” Allah’ım, İbrahim’ e ve İbrahim evladına rahmet ettiğin gibi Muhammed’ e de Muhammed evlâdına da rahmet et. Şüphesiz sen övülmüşsün, yücesin.

Okunuşu : “ Allahümme bârik alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Kemâ bârekte alâ İbrâhime ve alâ âli İbrâhim. İnneke hamidün mecid.

Manası : “Allah’ım! İbrahim ve İbrahim evladına bereket verdiğin gibi Muhaammed’e ve Muhammed evlâdına da bereket ver. Şüphesiz sen övülmüşsün, yücesin.

Rabbenâ Duâları

Okunuşu : “Rabbenâ Âtinâ fiddünya haseneten ve ahreti haseneten ve kına azabennar. Bi rahmetike ya erhamerrahimin.

Manası : “ Rabbimiz, bize dünyada iyilik ver. ahrette iyilik ver, bizi cehennem azabından koru.

Okunuşu : “ Rabbenağfirli ve livalideyye ve lil mü’minine yevme yekûmül hisâb.

Manası : ” Rabbimiz, beni, anamı, babamı, ve bütün mü’minleri hesap gününde bağışla.

Kunut Duâları
Okunuşu : “ Allahümme innâ nesteînüke ve nestağfirüke ve nestehdike ve nü’minü bike ve netûbü ileyke ve netevekkelü aleyke ve Nüsni aleykel hayre küllehû neşkuruke ve lâ nekfürüke ve nahlau ve netrukü men yefcürük.
Manası : “ Her işimizde sana güveniriz, her an seni hayırla anar ve senâ ederiz. Nimetlerin mukabilinde sana şükrederiz. Küfran-ı nimet etmeyiz. Sana asi olan kimseyi tard ve terk ederiz. ” 

Okunuşu : ” Allahümme iyyake na’büdü ve leke nusalli ve nescüdü ve ileyke nes’â ve nahfüdü nercû rahmeteke ve nahşâ azâbeke inne azâbeke bil- küffari mülhık.

Manası : “ Yâ Allah, ancak sana ibâdet ederiz, senin rızan için namaz kılarız ve secde ederiz, senin emirlerinde say-ü gayret ederiz, rahmetini umarız, azabından korkarız, şüphesiz senin azabın kafirler içindir.