Namaza Yetişmeye Çalışmanın Fazileti

By | 4 Kasım 2014

namaza-yetismeye-calismanin-faziletiEbu Hureyre (radıyallâhuanh)’dan rivâyet edildiğine göre, Rasulullah (sallallâhu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmaktadır:
“insanlar, ezan ile ilk safta ne tür hayır ve bereketler olduğunu bilselerdi bunlara nail olmak için kur’a çekmekten başka çare bulamasalardı mutlaka kur’a çekerlerdi. Namaza erken gitmekte ne tür hayır ve bereketler olduğunu bilselerdi, (ona yetişmek için) mutlaka yarış ederlerdi. Yatsı namazı ile sabah namazında ne tür İlahî lütuflar olduğunu bilselerdi mutlaka bu iki namaza emekleyerek dahi olsa giderlerdi.”
(Namazın ilk safında olan sevap ve faziletin miktarını bilseler, onu elde etmek için hep birden ona koşarlar, mescit kendilerine dar gelince o fazilete nail olmak için aralarında kur’a çekerlerdi. Camiye erken gitmekte ne derece sevap olduğunu bilseler, erken gitmek için birbirleriyle yarış ederlerdi. Yatsı namazı ile sabah namazında ne derece sevap olduğunu bilseler, yürüyemeyecek derecede hasta veya sakat bile olsalardı sürünerek gitmeye çalışırlardı”