Namaz Vakitlerinde Ezan Okuyan Saat

By | 27 Ekim 2014

Her namaz vakti camilerden nasıl ezan okunuyorsa Namaz vakitlerinde ezan okuyan saatte de namaz vakitlerinde ezan okunmaktadır. Eğer yurtdışında yaşıyorsanız yada dağda, tarlada, bahçede, yaylada çalışıyorsanız yada eviniz camiye uzaksa yada kulaklarınızda duyma problemi varsa Namaz vakitlerinde ezan okuyan saat tam size göre bir saattir. Bu saat sayesinde ezan okundu mu okunmadı mı, ezanı duyabilecekmiyim duyamıyacakmıyım, namaz vakti girdi mi girmedi mi ikilemlerinde  kurtulacaksınız.

namaz-vakitlerinde-ezan-okuyan-saatNamaz vakitlerinde ezan okuyan saat Diyanet İşlerinin belirlediği namaz vakitlerine göre kurulmuş bir saat modelidir. Namaz vakitlerinde ezan okuyan saati sadece ilk kullanımdan önce bulunduğunuz il yada konuma göre bir kere ayarlamanız yeterlidir. Daha sonra her ezan vaktinde Namaz vakitlerinde ezan okuyan saat kendiliğinden ezan okumaya başlayacaktır. Üstelik sadece ezanı okumakla kalmıyor ezan bitiminde ezan duasınıda okuyor. Ezan duasını bilmeyenler için bu özellik ayrıca avantajdır.

Namaz vakitlerinde ezan okuyan saat sayesinde ezan makamını sadece tek bir makamdan dinleme zorunluluğunuzda kalktı. Namaz vakitlerinde ezan okuyan saatin hafızasında ki kayıtlı ezan makamlarından istediğinizi seçip bundan sonra o makamden ezanı dinleyebilirsiniz.

namaz-vakitlerinde-ezan-okuyan-saat-Ramazan ayının önemine istineden Namaz vakitlerinde ezan okuyan saatte Ramazan ayına özel fonksiyonlar bulunmaktadır. Davullu manili sahur zamanı hatırlatma gibi…

Namaz vakitlerinde ezan okuyan saatin aynı zamanda ezan okunurken ışıklarıda yanıp sönmektedir. Özellikle duyma engelliler düşünülerek bu özellik eklenmiştir.

Namaz vakitlerinde ezan okuyan saat masa tipi ve duvar tipi olmak üzere iki ayrı modelde satılmaktadır.