Muska

By | 16 Ekim 2014

muskaMuska hakkında bilgi verir misiniz? Kısmeti kapanan bir kızın  gidip kısmetini açtırması diye bir şey var mıdır? Ya da hastalığına orlardan çare bulamayan bir dertli, hocaya gidebilir mi?
1 .İslam muskayı istememiş, tedavi ya da başka bir amaçla kulasını tavsiye etmemiş ve faydalı olabileceğini söylememiştir, muskanın birçok çeşidiyle Allah’tan başkalarının da etkili olacaği kabul etme anlamı taşıyacağından, şirk olduğu bildirilmiş-
I. Tuvalet gibi yerlere girerken çıkarmak, şirk anlamı taşıyanler, şifreler ve işaretler gibi anlamsız tılsım rumuzları içerme şartıyla bazı ayetlerin ve bazı mübarek isimlerin, etkiyi sadece   bilerek üzerinde taşımasının sakıncalı olmayacağı söylen-
ııııiisiinür.
Ancak bunlarla da tedavi olunabileceği söylenmemiş ve bu isim demiştir, sadece böyle olursa haram olmaz denmiştir.
4. Tıbbî tedavii yöntemlerine başvurma emredilmiş , Kuran-ı Kerîmden bazı ayetlerin özellikle Fatiha Suresi ve Rasulüllah’ın (sa) yaptığı bazı duaların okunup hastaya  caizdir ve bunun Allah’ın dilemesiyle tesiri olabilir. Ancak şifi sadece Allah’tan bilinmeli ve sadece Ondan istenmelidir.
5. Günümüzdıe “kısmet açma” vs. şeyler için yapılan bidatin, kılıklı sahtekarlardan imdat dilemeler ve her çeşidiyle bu  gulamalar şirk belirtisi ve kalıntısı davranışlardır. Bunların kacakları günah, zayi ettirecekleri paralar ve sağlamayacakları bir yana, şahsen biz mevcut dertlere de dert katacakları kanı Mİ Böyle olan kardeşlerimize, gecelerin gamzelerinde kılacakları l ciltlerden sonra dertlerini Allah’a (cc) sunmalarını ve O’nuıı: ” derdine deva isteyen, vereyim…”diye seslendiği o saatleri ısı. değerlendirmelerini tavsiye ederiz. Ancak “ağzı dualı” tabir edilen, fazıl ve takvalı muttakî insanlardan dua talep etmek,  okumalarımı istemek güzeldir ve mahzurlu değildir.