Muhammed Esed Kuran Meali

By | 15 Aralık 2014

muhammed-esed-kuran-mealiKuran-ı Kerim’in bir çok kişi tarafından tefsiri ve meali hazırlanmış Türkçe’ye de bu mellar çevrilmiştir. Fakat her meal ve tefsir güvenli olacak diye bir kaide yoktur. Okumak için seçilen mealin muhakkak ki hazırlayan yazarı ve basılan yayınevi iyi araştırılmalıdır. Çünkü meal çok önemli bir iştir ve yanlış çevrilmiş bir meal Allah korusun insanı Küfre kadar götürebilir.

Muhammed Esed Kuran Mealide hazırlanmış Kuran meallerinden birisidir. Bir çok baskısı olmasına karşın islam otoriteleri ve islam alimleri tarafından bazı soru işaretlerine dikkat çekilmektedir. muhammed-esed-kuran-meali-Muhammed Esed Kuran Mealini yanlış çevrildiğini savunan bir çok islam otoritesi bulunmaktadır.

Muhammed Esed Kuran Mealiyle ilgili bu ithamlar karşısında bir çok araştırmalar yapılmıştır. Ayrıca Muhammed Esed Kuran Mealiyle ilgili yazılan makalelerin sayısıda azımsanmayacak kadar çoktur.

Bu tartışmalara karşın Muhammed Esed Kuran Mealinin hatalı yada doğru hazırlandığına karşın Diyanet İşlerinden resmi bir açıklama yapılmamıştır. Halen Muhammed Esed Kuran Meali piyasada satılmaya devam etmektedir.

Muhammed Esed Kuran Mealini ve aradığınız daha bir çok Kuran mealini www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinde bulabilir, inceleyebilir istediğiniz kitabı kolaylıkla sipariş verebilirsiniz.