Kuran Türkçe Meali Okuma

By | 15 Aralık 2014

kuran-türkçe-meali-okumaİlahi ve kutsal kitabımızı, yol gösyericimizi Kuran-ı Kerim’i anlayabilmek için Kuran Türkçe meali okumamız şarttır. Kuran Türkçe meali okumazsak eğer bize anlatmak istediğini, bize emirlerini, bize buyurduklarını nasıl anlayabilirsiz? Kuran Türkçe meali okumada aynı Arapça’sını okumak gibi bir ibadettir. Nasıl ki Kuran-ı Arapça’dan her gün yada belirli aralıklarla cüz cüz okuyup hatim ediyorsak Kuran Türkçe meali okumak içinde belli zaman dilimlerde yavaş yavaş anlaya anlaya okumaya kuran-türkçe-meali-okuma-gayret göstermeliyiz.

Hazırlanmış bir çok Kuran meallari bulunmaktadır. Kuran Türkçe meali okumak için seçeceğimiz mealin dikkatli seçilmesi gerekmektedir. Okumak için seçeceğimiz mealde şu özelliklere dikkat edilmelidir;

Meal Kuran metnine en küçük bir ekleme yapılmadan vücuda getirilmiş olmalıdır. Bunu söylerken, mealin, çevirisi yapılan sözün eksiksiz bir aktarılışı olacağı yolunda bir kanaat taşıyor değiliz. Kuran’ın hiçbir dile tam bir çevirisi yapılamaz. Hiçbir çeviri, ne kadar mükemmel olursa olsun Kuran değildir. Ne var ki mânasını anlamadan okumak da Kuran okumak değildir. Meal zaten olabilecek en yakın çeviridir. Bunun içine parantez arası ilaveler koymaya başladığınız anda, yapılan meal olmaktan çıkar, tefsir olur. Getirilen yorumların kısa olması, parantez içine alınması, yapılan işi bilimsel anlamda tefsir olmaktan çıkarmaz.

Kuran Türkçe meali okumak için istediğiniz Kuran meali kitabını www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden güvenle temin edebilirsiniz.