Mantar Hastalığının Sebepleri Nelerdir ?

By | 27 Şubat 2015

Mantar Hastalığının Sebepleri Nelerdir ?Mantar Hastalığının Sebepleri Nelerdir ?

Doğada mantarlar asitli, ıslak ve ılık topraklarda yetişir. İnsan vücudun­da ise kanın “PH” dengesinin bozulmasıyla kanda asitin artması mantara se­bep olur.

Kanda asiti artıran yiyecekler: Mayalı sıcak beyaz ekmek, margarin, hirojenize yağlar, hazır katkılı yiyecek ve içecekler, katkılı kahve ve siyah çay, şeker, karışık yemekler, kavrulup tuzlanarak bekletilen kuru yemişler, yemekten sonra yenen meyve ve tatlılar. Kan grubu 0 olanlar için her tür buğday ürünü özellikle GM buğday, kan grubu “A” olanlar için kırmızı et.

Öneriler

  • Beslenme düzeltilerek, genel tedavi uygulanır. Mantar bulunan bölgeye sülük konur.
  • Acı badem yağı, öğütülmüş kavun çekirdeği ile karıştırılarak sürülür.
  •  Mantar oluşan yerlere ince öğütülmüş hardal sirke karışımı sürülür.
  • Taze limon suyu veya kabuğu ve çekirdeğiyle birlikte limon suyu ya­rısı kalana kadar kaynatılıp soğutularak sürülür.
  •  Kabuğu soyulmuş sarımsaklar cam veya toprak bir kaba konarak üzeri hamurla kapatılır. 200 derece fırında 1-1,5 saat bırakılır.
  • Sonra soğu­tulup aynı miktarda bal ile karıştırılarak sürülür.
  •  Kekik öğütülür, buğday yağı veya halis zeytinyağı ile karıştırılarak sü­rülür.
  • Semizotu suyu içilir ve mantara sürülür.
  • Soğ an, sarımsak yenir, ayrıca günde 3-5 diş sarımsak yutulur ve man­tara sarımsak sürülür.
  • Bu süreçte tatlı ve bal yememelidir.