Kuran Hatim

By | 11 Şubat 2015

İslam dininin Peygamberi Hz. Muhammed (sav)’dir. Peygamber Efendimiz (sav) aracılığı ile İslamiyet’e indirilen kutsal kitabımızın adıda Kuran-ı Kerim’dir. Kuran-ı Kerim’i okumayı öğrenmek ve ddevamlı okumak müslümanların başlıca vazifelerinden biridir.

Kuran okumak bir müslüman için her hayrın başıdır. Bu yüzde Kuran Hatim etmek çok önemlidir.

kuran-hatimKuran Hatim etmek ne demektir ? Kuran-ı Kerim 604 sayfa, 30 cüz (her cüz 20 sayfadır), 114 sureden oluşmaktadır. Kuran-ı Kerim’in tamamını baştan sona kadar okuyup bitirmeye Kuran Hatim etmek denilmektedir.

Kuran Hatim etmek için belli bir süre yoktur kişi ister sayfa sayfa ister ayet ayet ister cüz cüz isterse sure sure Kuranı okuyup hatmini tamamlayabilir.

Kuran Hatim etmenin inasana hem dünya hayatında hem de ahiret yurdunda bir çok faydaları bulunmaktadır. Müslüman tarafından Kuran Hatimi  devamlı okunursa kabirde okuduğu Kuran’ın müslümana yoldaş, mizan günüde şefaatçi olacağı bildirilmiştir.

kuran-hatim-Kuran Hatiminin devamlı okunması dünyadada müslümanı bir çok sıkıntılardan kurtarır, dertlerine deva olur, hastalara şifa olur, sınavların kolay geçilmesini sağlar, karı-kocanın arasının düzelmesine mutluluklarının artmasına vesile olur, hayırlı evlat yetiştirilmesine yardımcı olur, eş arayana hayırlı eş, iş arayana hayırlı iş bulunmasına sebep olur, rızkı arttırır, insanın kalp penceresini açar, kalbini karartmaz, toplum içinde derecesini arttırır sevilmesine sayılmasına vesile olur kısacası devamlı Kuran Hatim eden kimsenin ne duası varsa Allah’ın izni ile kabul olur.

Kuran Hatim setlerini ve Kuran-ı Kerim basım çeşitlerini www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinde uygun fiyata temin edebilirsiniz.