Kefen Fiyatları

By | 28 Ocak 2015

kefen-fiyatları Vefat eden kimsenin sarıldığı beyaz kumaş parçasına kefen denilmektedir. Her kim vefat ederse etsin ister çocuk, ister büyük, ister genç, ister yaşlı, ister kadın, ister erkek dinimize göre kefenlenmeden gömülemez.

Kefenlenmek farz-ı kifayedir ayrıca da sünnettir.

Peygamber Efendimiz (sav) vefat edenin kefenlenmesi konusunda şöyle buyurmuştur: “Beyaz elbise giyiniz. Şüphesiz bu, elbiselerinizin en hayırlısıdır. Ölülerinizi de onunla kefenleyiniz” (Ebû Dâvud)

Vefat edenlerin kefenlenmesinin başlangıcı Hz. Adem (a.s.)’ a dayanmaktadır. İlk kefenlenen insan da yine Hz. Adem (a.d.)’ dır. Bu konuda şöyle buyurulmaktadır;

kefen-fiyatları-Âdem aleyhisselâm vefât edince, melekler Cennet’ten hanût ve kefen getirdiler. Su ve sedr yaprağı ile yıkadılar. Üçüncüsünde kâfûr koydular. Üç kefen ile kefenlediler. Namazını kıldılar. Lahd yaptılar. Defn ettiler. Sonra çocuklarına dönerek; “Ey Âdemoğulları! Ölülerinize böyle yapınız” dediler. (Hadîs-i şerîf-Fetevâ-i Fıkhıyye)

Kefen seti kadın ve erkek için cenaze malzemeleri ürünleri olarak günümüzde set halinde satılmaktadır artık. Kefen Fiyatları kadın ve erkek setleri için aynıdır farklı değildir. Kefen Fiyatları çok yüksek meblağlarda fiyatlı değillerdir. Kefen Fiyatları gayet makul hemen hemen her bütçenin alabileceği meblağdadır.

Kadın ve erkek için ayrı ayrı hazırlanmış kefen setlerini uygun Kefen Fiyatları ile www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesinden temin edebilirsiniz.