Kaşları Aldırmak Haramdır

By | 15 Eylül 2014

pardesu

 

kaşArapça’da tüy aldırmak anlamındaki ‘nemesa’ kelimesiyle ifade edilen şeyin, genel anlamıyla yüzdeki tüyleri gidermek olduğu söylenmiştir. Bunun yalnızca kaş aldırmak ve inceltmek anlamında olduğu da söylenmiştir, ikinci tanımlama, Âişe validemizden nakledilmiştir. Hiç kuşkusuz o, bu konuyu başkalarından çok daha iyi bilir.

Kaş aldırmak ve inceltmek haramdır. Bunu, kadının kocası için veya başka nedenlerle yapıyor olması arasında bir fark yoktur.

Peygamberimiz sallallâhu aleyhi vesellem; ‘yüz [tüylerini] alana da, aldırana da lanet etmiştir.

Açıklama:

Bu türden davranışlar, Yüce Allah’ın yarattığı şekli değiştirmek anlamında olup, yapan için de, yaptıran için de haramdır.

Allah’ın ve Resûlü’nün lanetlemiş olmasına rağmen, maalesef bu türden şey­lerin yapıldığını ve müslüman hanımlar arasında yaygın olduğunu görmekteyiz. Tesettürlü hanımların dahi yaptırdığına tanık olmaktayız. Öyle ki, bunu yapma­yanlar eleştirilmekte ve aşağılanmaktadır! İnnâ lillâhi ve Innâ ileyhi râciûn.

Yüzünde bıyık veya sakal tüyleri çıkan kadınlar bunları aldırabilirler: Tabi olmayan şekilde, bazen hanımlarda bıyık ve sakal tüyleri çıkmakta ve çirkin bir görüntü oluşturmaktadır. Bu durumda, bu tüyler alınmalıdır. Çünkü bu asli yara­tılışa dönmektir, yaratılışı değiştirmek değildir.