İmam Seccade

By | 1 Nisan 2015

imam-seccadeNamaz kıldırmak için tasarlanmış seccadeye yeni bir işlev kazandırılarak tasarlanmış seccadeye namaz kıldıran seccade denilmektedir. Namaz kıldıran seccade islami eşyalar arasında satışa sunulduğundan itibaren tüm müslüman lar tarafındna hemen kabul görmüş ve alınarak kullanılmaya başlanmıştır.

Halk arasında namaz kıldıran seccadeye bir çok isim takılmıştır. Bu isimleri şu şekilde sıralayabiliriz; namaz öğreten seccade, zikir seccade, İmam seccade, sesli seccade, namaz öğretici seccade gibi.

imam-seccade-Camilerde ki imamların görevleri ezan okumak ve namaz kıldırmaktır. Namaz öğreten seccade de aynı imamlar gibi namaz kıldırır ve ezan okurlar. Bu yüzden namaz kıldıran seccadeye İmam seccade de denilmektedir.

İmam seccadenin kulaklıklı olarak yeni versiyonu üretilmiştir. Kulaklık ve cihaz seccadeden ayrı parçalar olduğu için ayrı ayrı taşınabilmektedirler. Bu sayede İmam seccade cihazının hafızasında bulunan sure ve duaları ezberlemek için namazın kılınışını öğrenmek için tekrar tekrar İmam seccade cihazını istedikleri her yerde kulaklığı takarak dinleyebilirler.

Cihaz hem pil ile hem de şarz ile çalıştığı için kolaylıkla taşınabilir. Herhangi bir yerde cihazın şarzı biterse pil ile pili biterse de şarz ile kolaylıkla çalıştırılarak ibadete kalınan yerdden devam edilebilir.

İmam seccade çeşitlerinin ilk versiyonundan son versiyonuna kadar bütün hepsi www.ihvan.com.tr online alış veriş mağazasında.