İhram Nasıl Giyilir

By | 27 Eylül 2014

ihramnasılgiyilirDinimiz ile alakalı pek çok bilgiye sahip olsak da hac ve umre ibadetlerinde eksik ve yanlış bilgiye rastlamamız olasıdır. Bu tür organizasyonları düzenleyen tur şirketlerimiz hac ve umre adaylarımıza kolaylık açısından rehber hocaları kafilelerine dahil etmektedir. Bu rehberlere erkeklerin en çok sorduğu soru ihram nasıl giyilir olur. Aslında basit ve pek çok kuralı yoktur.

İki dikişsiz kumaştan oluşur biri belden aşağısını diğeri ise belden yukarısını örtmek için kullanılır. ihram nasıl giyilir diye sorduğumuz soruya alacağımız cevap her zaman bu kadar kısa ve basit olmuştur. Aslında sormamız gereken ihram nasıl giyilir değil de ihram niçin giyilir sorusu olmalıdır. Bu bize yapacağımız ibadetin daha huzurlu, daha şuurlu ibadet etmek ve anlaşılır olmasına yardımcı olur.

Zaten iman ettiğimiz, inandığımız dinimiz için ibadet ederken bu ibadeti tüm yüreğimizle yaşayıp ibadetlerimizin tadına varmalıyız. ihramdaki asıl amaç ise, Yüce Allah katında zengin, fakir, memur, yönetici kısaca statü farkı gözetmeksizin tüm Müslümanların bir olduğunu anlatmaktır. ihvan.com.tr adresinden ihram kıyafetlerine ulaşarak, sipariş verebilirsiniz.