İhram Ne Demek

By | 27 Eylül 2014

ihramnedemek   İhram hem hac hem de umre ibadeti esnasında gerek ihram kıyafeti ile gerekse ihram ile alakalı bir takım hususlar ile . yapılmaktadır. ihram kıyafetine değinilecek olursa ihram kıyafetleri kadınlarda ve erkeklerde farklılık göstermektedir. Kadınların standart bir ihram kıyafeti yok iken, Erkeklerin ihram kıyafeti bulunmaktadır. Erkeklerin ihram kıyafeti Beyaz kumaş parçasından oluşarak bedenin alt kısmı ve üst kısmının belirli biçimde örtülmesi ile olmaktadır.

Bilinçli bir Müslüman ibadetlerinde daha istekli ve arzulu olmalıdır. Çünkü rabbimiz bizlerden ilim öğrenmemizi istemektedir. Bilinçli, şuurlu Müslüman aile yaşantısında, sosyal yaşantısında ibadet anlarında çok daha huzurlu ve mutlu olur bu açıdan bakıldığında ibadetlerin bize zorluk ve sadece cennete kavuşmak olmadığını anlamak hiç de zor değildir. Günlük ibadetlerimizde  kullanmadığımız ihram kıyafeti; Hac ve umre ibadeti  için hazırlık yaptığımızda ihram ne demek tir sorusu akıllarımıza gelmektedir.

ihram ne demek sorusu akıllarımızı hac ve umre zamanı kurcalasa da aslında ihramın hiçbir zorluğu bulunmamaktadır. Sadece ufak tefek kaideleri bulunmaktadır. Bizlere hac ve umrede rehberlik edecek tur hocaları ihram ne demek sorumuza gereken cevabı verip, anlatacaktır. https://www.ihvan.com.tr/ihram adresinden de ihram malzemeleri bularak, sipariş verebilirsiniz.