Hz. Muhammed (s.a.v.)’in Semud Kavmi Hakkındaki Buyrukları

By | 21 Şubat 2015

hz-salih-peygamber-kavmini-dogru-yola-cagriyor   Yüzlerce sene sonra Hazret-i Muhammed (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) Tebuk gazasından dönerken yolu El-Hicr köyüne uğramıştı. Burada müminlere şu hutbede bulunmuştu:
— «Ey Nâs! Peygamberinizden mucizeler, harika işler göstermesini istemeyin siz! Salih peygamber, Allah elçisi olarak buradaki Semud
kavmine gönderilmişti. Bu kavim, Salih’ten kendilerine bir mucize göstermesini istediler. Yüce ve adı kutlu Allah’ımız, bir mucize olarak onlara bir deve yolladı. Deve suya geldiği gün şu iki dağın ırasından çıkarak geliyor, Semud kavminin sularından içiyor, Semud kavmi de suya geldiği zaman kendilerine gereken suyu alıyor¬lardı. Deve suya geldiği zaman da pınardan topladıkları suyun yeri¬ne deveyi sağıyorlar, onun sütünü içiyorlardı. Onlar Allah’a isyan ettiler. Hak Teâlâ’nm emrine aykırı olarak devenin sinirlerini kestiler.Bunun üzerine Allah onlara üç gün sonra cezaya uğrayacaklarını bildirdi. Bu, Allah’ın kesin olan bir vaadi idi. Yüce Yaradan, onların yeryüzünün Batı ve Doğu yönlerinde yaşayanlarından hepsini de yok etti, öldürdü.»
Bu azaptan müminleriyle kurtulmuş olan Salih peygamber, 58 yaşındaykendayken Mekke’de gözlerini dünyaya kapamıştı. Kavmi arasında yıl peygamberlik yapmıştı.