Kur’an-ı Kerim Dinle

By | 22 Şubat 2015

kur'an-ı-kerim-dinle-Öncü kitabımız olan Kuran-ı Kerim ile ibadet etmek müslümanların en önemli ibadetlerinden biridir. Kuran-ı Kerim ile ibadet etmenin meşgul olmanın bir çok çeşidi vardır. Bunlar  Kur’an-ı Kerim Dinlemek, Kur’an-ı Kerim okumak, Kur’an-ı Kerim yazmak, Kur’an-ı Kerim mealini okumaktır. Bu ibadetlerin hepsinin ayrı ayrı sevabı vardır ve hepsi birbirinden farklı ibadetler olarak çok önemli ibdetlerdendir.

Kur’an-ı Kerim Dinlemenin önemini bizlere belirten birçok Ayet ve Hadis bulunmaktadır. Cenab-ı Hak A’raf Suresi’nin 204. Ayet-i Kerimesi’nde şöyle buyuruyor: “Kur’ân okunduğu zaman, onu dinleyiniz ve susunuz! Umulur ki, esirgenmiş olursunuz.” Ayet-i Kerime’deki “dinleyiniz” ve “susunuz” emirleri, ister namaz içinde, ister namaz haricinde olsun, Kur’ân-ı Kerim okunurken dinlemenin ve susmanın vacip olduğunu göstermektedir.

Peygamber Efendimizin Kur’an-ı Kerim Dinlemenin önemi ile ilgili bir çok kur'an-ı-kerim-dinleHadis’i bulunmaktadır. Bu Hadis’lerden bir tanesi şu şekildedir; “Ben Kur’ân’ı başkasından dinlemeyi de severim.”

Kur’an-ı Kerim Dinlemek, bir yandan ruh ve bedeni etkilerken, diğer yandan da kalplerin Allah’a yakınlaşmasını ve bedenin huşu edinmesini sağlar.

Arıca Kur’an-ı Kerim Dinlemek, insan için hidayet ve saadet kitabıdır. İnsan, dünya ve ahiret hayatlı bir varlık olduğundan dolayı Kur’an-ı Kerim, insan hayatının her iki boyutunu güvenceye alır ve iyileştirir.

Kur’an-ı Kerim Dinlemek için Kuran hatim setlerini kolaylıkla bulabileceğiniz ve uygun fiyatlarla alabileceğiniz www.ihvan.com.tr online alış veriş sitesini ziyaret edebilirsiniz.