Her Gecenin İkinci Yarısında Dua ve İstiğfar Etmenin Fazileti

By | 28 Ekim 2014

her-gecenin-ikinci-yarisinda-dua-ve-istigfar-etmenin-fazileti• Ebu Hureyre’den -radıyallâhu anh- rivayet edildiğine göre Resûlullah -sallallâhu aleyhi vesellem- buyurdu: “Gecenin son üçte biri kalınca, Rabbimiz (Allah’ın rahmeti) aşağıda semaya iner derki: Yok mu bana duâ eden, duasını kabul edeyim. Yok mu benden isteyen, istediğini vereyim. Yok mu benden mağfiret dileyen, onu bağışlayayım!…” Müslim’in rivayeti de şöyle:

“Allah Subhânehu ve Teâlâ’nın rahmet ve melekleri, her gecenin ilk üçte biri geçince aşağı semâya inip der ki: Ben Melik’im, ben Melik’im (her şeyin sahibi ve mutasarrıfıyım). Kim var bana duâ eden, duasını kabul edeyim, kim var benden isteyen, istediğini vereyim. Benden mağfiret dileyen kim var, onu bağışlayayım!.. Fecir aydınlanıncaya kadar böyle devam eder.” Bir rivayette de: “Gecenin bir kısmı veya üçte ikisi geçince” şeklindedir.

• Amr ibn Abese’ -radıyallâhu anh- den rivayet edildiğine göre, kendisi Peygamber -sallallâhu aleyhi vesellem-’in şöyle buyurduğunu işitmiştir:

Allah’ın rahmetinin kula en yakın olduğu zaman, gecenin son vaktidir. Bu saatte Allah Tealâ’yi zikredenlerden olmaya gücün yetiyorsa, ol (bunu yap).”