Hayat Arkadaşı Olmak

By | 1 Ağustos 2019

Mümin ve Saliha bir kadın çok şeyler isteyerek koca­sını zor durumda bırakmaz. Makul ve lazım ne ise onun dışına çıkmamalıdır. Lüzumsuz her harcama ve masraftan uzak kalmalıdır. Kocası zor durumda olduğu ve güç yetiremez olduğu halde fazla şey istememeye özen gösterme­lidir. O Allah (cc)’m kendisine verdiğine kanaat eder.

Onun model ve örneği Efendiler Efendisi (sav)’in nur meclisi olan hanesidir. Müminlerin annesi Hz. Aişe (ra); ‘Vallahi biz bir hilal görünceye kadar beklerdik, sonra bir hilal daha beklerdik, iki ayda üç hilal beklerdik de Resulullah (sav)’in evinde ateş yanmazdı’ kendisine, ‘o halde ne yer ne içer? ne ile yaşardınız?’ diye soruldu­ğunda; ‘hurma ve su ile. Ancak Resulullah (sav)’ın en- sar’dan komşuları vardı, onların süt develeri vardı. Re­sulullah (sav)’a bunların sütlerinden gönderiyorlardı, bizde içiyorduk.’ demiştir.

Müslüman kadın! Kendi elinde bulunan ile yetin, ka­naat et. Kimseyi isteklerinle zora ve dara sokma. Aşırı isteklerini dizginle.

Unutma! Hala dünya üzerinde açlık ve sefaletle bo­ğuşan, hastalık ve nice dertlerle mücadele eden insanlar var.

Kendini yükseklerde görme. Bir konuda evinde ve maddi durumunda eksiklik görüyorsan, senden daha zor durumda olanları hatırla ve haline şükret. Tıpkı ramazan orucu tutarken açlığı anladığın gibi, yoksulun halini an­la ve isteklerinde sınırı aşma. İsteklerin karşılanmadığı anda öfke ve hiddete düşme, sabret. Az ve devamlı olan bereketlidir. Belki senin için daha hayırlı olacaktır.