Hadis-i Şerifler Işığında Şifalı Bitkiler

By | 29 Eylül 2014

sifali-bitkiler(Kuru üzüm, safra açar, balgamı söker, sinirleri kuvvetlendirir ve sıkıntıyı giderir.)
[Ebu Nuaym, Deylemi]
Kuru Üzümün Faydaları:
İyi bir enerji kaynağıdır.Kan yapar ve vücudu şişmanlatır.Karaciğere faydalıdır.Göğüs hastalıklarına iyi gelir.Balgamı söker.
Besin değerleri ile özellikle çocukların gelişimini destekler.Kuru üzümün içeriğinde ağrı kesici ve başta eklem iltihapları olmak üzere iltihap önleyici maddeler de bir miktar vardır.Kan değerleri düşük olan kişiler bir günde bir avuç siyah olanından ye¬melidirler.
(Kavun, karpuzda on özellik var: yemek, içmek, koku, meyve, çöğen, mesaneyi yıkar, kamı yıkar, iç hastalıklarına iyi gelir ve cildi temizler.[Deylemi, İ.Rafii]
(Yemekten önce kavun karpuz yemek şifadır.) [İ.Asakir]
Karpuzun Faydaları:
Çok iyi bir idrar söktürücü olan karpuz, vücuttaki atık maddeleri, bağırsakları ve kanı temizler. Kalbi koruyucu etkisi de vardır. Soğuk algınlığına iyi gelir. Cinsel gücü arttırır. Vücuda zindelik, serinlik ve ferahlık verir. Börekleri çalıştırarak böbrek taşlarını ve kumlarını dökmeye yardımcı olur. Kemik gelişimini de destekler.
Kavunun Faydaları:
Vücudu serinletir. İdrar söktürücüdür. Kabızlığı giderir. Romatizma ve basur şikâyetlerini azaltır. Böbrekleri temizler. Böbrek taşlarını ve kumlarını dökmeye yardımcı olur. Yatıştırıcı etkisi ile rahatlık verir ve uykusuzluğa iyi gelir. Cildin taze görünmesini sağlar.
(Zeytinyağı 70 derde devadır.)
[Ebu Nuaym, Deylemi]
(Zeytinyağı ile tedavi basura faydalıdır.)
[Taberani, Ebu Nuaym]
(Zeytinyağı ile tedavi olun.)
[Hâkim]
(Zeytinyağını yiyin ve onunla yağlanın. O, mübarek, bereketli bir ağacın nüvesinden çıkar.)
[Tirmizi, îbni Mace]
Zeytinyağı, tam bir antioksidan deposu olan zeytinyağının yararları saymakla bitmiyor.
işte zeytinyağının sağlıklı ilan edilmesinin 5 nedeni:
Kanser riskini azaltır: İçerdiği ‘polyphenols’, bitkisel antioksidan ile creleri kanserden korur. Tekil doymamış yağ oranı kansere karşı etkili
Kalbi korur: Kalbiniz için zeytinyağından daha iyi hiçbir şey yoktur, kolesterolü yükseltir (HDL), kötü kolesterolü (LDL) düşürür, kandaki yağ oranını dengeler, itihabı ve diğer kalp hastalıklarına neden olan sağlık sorunlarını önler.
Kan basıncını düşürür: İçerdiği etkili antioksidanlar damarları güçlendi ve genişletir.
Kilo vermenizi sağlar: Kendine has lezzeti ve doymuş yağ oranının düşük olması kilo vermeye yardımcıdır. Kilo vermek için her sabah bir yemek kaşığının içine yarım limon sıkıp aç kamına içmelidir.
Baş ağrısını azaltır: Eğildiğinizde başınıza doğru saplanan bir ağrınız Larsa; salata ve sebzelere düzenli ekleyeceğiniz zeytinyağı sayesinde hem bu ağrıdan hem de mide sorunlarından kurtulabilirsiniz.
(Kabak dimağı besler, aklı artırır.) [Deylemi, İ.Münavi]
Kabak, baş ağrısına iyidir. Mercimeğe 70 Peygamber dua etmiştir.)
“Nesai, Müslim Taberani, Deylemi, İ.Gazali]
Hz. Enes anlatır: (Resulullahm çorba içinde kabakları bulup yediğin: gördüğümden beri Kabağı severim.)
[Buhari, Müslim, Muvatta, Ebu Davud, Tirmizi]