Güzel Ahlakın Önemi ?

By | 2 Nisan 2015

Güzel Ahlakın Önemi ?Güzel Ahlakın Önemi ?

Aziz kardeş, bu din güzellikler dinidir. Ve din gü­zel ahlaktır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’ de güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilmiştir. Dünya ve ahirette mağfirete sebep Allah’ın sevgilisi efendimiz  (s.a.v.)’ e uymak ve böylece ona ve onun yoluna yakın olmaktır. Allah (c.c.) buyurdu ki:

“(Ey Muhammed!) De ki, siz gerçekten Allah ’ı se­viyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve suç­larınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok esirgeyici ve bağışlayıcıdır. ”

Hz. Câbir (r.a.) anlatıyor:

“Rasûlullah (s.a.v) buyurdular ki:

“Bana en sevgili olanınız, kıyamet günü de bana mevkice en yakın bulunacak olanınız, ahlâkça en güzel olanlarınızdır. Bana en sevimsiz olanınız, kı­yamet günü de mevkice benden en uzak bulunacak olanınız, gevezeler, boşboğazlar ve yüksekten atanlardır.” (Cemaatte bulunan bazıları): “Ey Allah’ın Rasûlü! Yüksekten atanlar kimlerdir?” diye sordu­lar. “Onlar mütekebbir (büyüklük taslayan) kimse­lerdir!” cevabını verdi.”

Hz. Ebu’d-Derdâ (r.a.) anlatıyor:

“Rasûlullah (s.a.v.) buyurdular ki:

“Kıyamet günü, müminin mizanında güzel ahlâktan daha ağır basan bir şey yoktur. AHah Teâla hazretleri, çirkin düşük söz (ve davranış) sahiplerine buğz eder.”