Gece Yatarken ve Sabah Kalkınca Okunacak Dua

By | 8 Ekim 2014

sabah-kalkinca-okunacak-duaBismillahirrahmanirrahim
Ölüm sonrası bizi diriltecek ve hepimizin kendisine döneceği, Allah’a hamdolsun. Sabaha kavuştuk; bütün evren ve varlıklar Allah’ın mülkü olarak sabahladı. Yücelik, büyüklük, yaratma, yönetme, gece, gündüz ve bunlarda bulunanların hepsi Allah’ındır. O Tektir, ortağı, eşi benzeri yoktur.
Bizler; İslam yaradılışı, İhlas kelimesi, Peygamberimiz Muhammed Aleyhisselam’m Milleti üzere sabaha eriştik. Allah’ım! Ey acıyanların en Acıyanı! Rahmetin hakkı için; bu günümüzün öncesini barış ve selamet (salah) ortasını kurtuluş ve saadet sonunu da Zafer ve Vuslat eyle. Allah’ım! Senden, bu ve bundan sonraki günlerin hayırlısını ister, bu ve bundan sonraki günlerin şerlerinden de sana sığınırım. Allah’ım! Tembellikten, ihtiyarlığın zorluklarından, ateş ve kabir azabından da sana sığınırım. Senden başka ilah yok. Ben gerçekten nefsine zulmedenlerden oldum. Seni noksan sıfatlardan arındırır, en güzel sıfatlarla yücelerim. Allah’ım! Senden; bu sabahın hayrını, bu akşamın hayrını, kazanın hayrını, kaderin hayrını, hazarın hayrını seferin hayrını, dünyanın hayrını, ahretin hayrını ve kalemin yazdıklarının hayrını isterim. Bu sabahın şerrinden, bu akşamın şerrinden, kazanın şerrinden, kaderin şerrinden, hazarın şerrinden, seferin şerrinden, dünyanın şerrinden, ahretin şerrinden ve kalemin yazdıklarının şerrinden sana sığınırım.
Allah’a inandık, O’na güvendik ve dayandık, işlerimizi O’na ısmarladık. Güç ve kuvvet ancak Allah’tandır.
Bismillahirrahmanirrahim
Allah’ım! Cehennem azabından, kabir azabından, hayat ve ölümün fitnesinden, Mesih-i Deccal fitnesinin şerrinden sana sığınırım.
Allah’ım! Bize ölümü ve ölüm sonrasını mübarek eyle! Allah’ım! Bize ölümü ve ölüm sonrasını mübarek eyle! Allah’ım! Bize ölümü ve ölüm sonrasını mübarek eyle!
Allah’ım! Ölüm sarhoşluğunu bize kolaylaştır, ölümden sonra da bize azap etme. Allah’ım! Ölüm sarhoşluğunu bize kolaylaştır, ölümden sonra da bize azap etme. Allah’ım! Ölüm sarhoşluğunu bize kolaylaştır, ölümden sonra da bize azap etme.