Fâtımatüzzehra ile Ümmü Gülsüm’ün Mekke’den Medine’ye Getirilmesi

By | 17 Mart 2015

fatimatuzzehra-ile-ummu-gulsumun-mekkeden-medineye-getirilmesiHazret-i Muhammed (S.A.V.) iki kulunu -ki birisi Zeyd İbni Haris, birisi de Ebû Râfi idi- ikisini de iki deve ve beş yüz dirhem akçe ile Mekke’ye yolladı:

— «İki kızım Fâtımatüzzehrâ ile Ümmü Gülsüm’ü ve üvey anneleri Zem’a’kuz Sude’yi ve Zeyd İbni Hâris’in hâtûnu Ümmü Eymen ile oğlu Usâme’yi Medine’ye getiriniz!» diye buyurdu. Ebû Bekir’in oğlu Abdullah (Allah ondan razı olsun) babasının Resûlullah (S.A.V.)’le olan yakınlığını işitince:
— Fırsat ganimettir, diyerek kardeşleri Abdurrahman ve Ayşe’yi anne Ümmü Rûman’ı -ki hepsi Ebû BekiFin (Allah ondan razı olsun) ailesiydi- onları aldı. Talha bin Abdullah da onlarla birlikte yola düştü. Mekke’den Medine’ye geldiler. Peygamber (S.A.V.) kendisi için Mescit duvarına bitişik bir oda yaptırdı. Ve Ebû Eyyub Hazretlerinin evinden o hücreye izzetle taşındılar.

Hazret-i Muhammed (S.A.V.) Medine’ye geldikten sonra bir ay ve­ya daha ziyade üç vakit namaz ikişer rekât kılınırdı ki bu namazlar öğle, ikindi, yatsı namazlarıydı. İkişer rekât farz ziyade kılınıp dört rekât farz kılınmak meşru oldu. Sabah ve akşam namazları hâli üze­re kaldı. .