Evden Çıkarken Okunan Dualar

By | 1 Nisan 2015

evden-cikarken-okunan-dualarKişi, evden çıkacağı zaman Şa’bî’nin Ümmü Seleme’den (r.a.) naklettiği şu hadisteki duayı okur: Allâh Rasûlü (s.a.v.) benim odamdan, gözünü gökyüzüne çevirip şu duayı okumadan aslâ çıkmazdı.

“Allahım! Yoldan çıkmaktan veya çıkarılmaktan, ayağımın kaymasından veya kaydırılmasından, haksızlık etmekten veya haksızlık görmekten, câhilce davranmaktan veya bana câhilce davranılmasından sana sığınırım. ”

Sabah ve akşam vakitleri girince İhlâs, Felak ve Nâs sûrelerini okur. Buna ek olarak Allâh Rasûlü’nün (s.a.v.) şu duasını okur.
“Allâhım! Biz, senin sayende sabaha ve akşama çıkarız. Senin sayende yaşar, senin sayende ölürüz”

Sabah dua ederken  “Tekrar dirilip sana varacağız”; akşam dua ederken de  “Sana döneceğiz” sözlerini ekler. Devamında şu duayı okur:

“Allahım! Rahmetinle beni, bugün ve sonrasında kulların arasında dağıtacağın, -doğru yolu göstereceğin ışık, yayacağın rahmet, bahşedeceğin
nzık, önleyeceğin zarar, bağışlayacağın günah, mani olacağın zorluk, engelleyeceğin kargaşa ve ihsân edeceğin dayanıklılık gibi- bütün iyiliklerden en çok yararlanan kullanndan eyle.